Jupiler League Vrijdag 27 oktober 2017, 21:00 Goffertstadion
N.E.C.
3 1
Jong FC Utrecht
Voorbeschouwing N.E.C. – Jong FC Utrecht
Afgelopen vrijdag pakte N.E.C. na de 0 - 2 winst bij FC Volendam de tweede plek op de ranglijst ten koste van Fortuna Sittard, dat in eigen huis twee punten verspeelde tegen FC Eindhoven (2 - 2). Als de Limburgers vrijdag in Doetinchem tegen De Graafschap wederom punten laten liggen en N.E.C. tegen Jong FC Utrecht wél de volle buit pakt, dan wint de ploeg van trainer Adrie Bogers ook nog eens de eerste periode. Alleen Jong Ajax kan de Nijmegenaren dan namelijk nog voorblijven, maar die ploeg dingt niet mee naar promotie aan het eind van het seizoen en kan derhalve ook geen periodetitel pakken. De wedstrijd tegen Jong FC Utrecht is daarom weer een belangrijke.

Goede generale voor Jong FC Utrecht

Jong FC Utrecht staat met negen punten uit tien wedstrijden op de zeventiende plaats op de ranglijst. De Domstedelingen verloren dit seizoen vijf van hun wedstrijden, speelden er drie gelijk en wonnen twee keer. Eén van die winstpartijen was wel afgelopen vrijdag, toen in Utrecht MVV Maastricht met 2 - 1 verslagen werd door twee doelpunten van spits Nick Venema. Bekende namen in het elftal van trainer Robin Pronk waren doelman Nick Marsman en rechtsback Giovanni Troupée, die allebei Eredivisie-ervaring hebben en waarschijnlijk ook komende vrijdag weer deel uitmaken van de selectie van Jong FC Utrecht.

N.E.C. in steeds betere vorm

N.E.C. won de afgelopen vier wedstrijden in de Jupiler League en deed daarmee dus goede zaken op de ranglijst en in de eerste periode. Afgelopen dinsdagavond werd in het eigen Goffertstadion ook betrekkelijk eenvoudig afgerekend met Gelderse buurman Achilles '29 (3 - 0), waarmee de derde ronde van de KNVB Beker werd bereikt.

Bij een vijfde competitieoverwinning op rij zou de ploeg theoretisch gezien een dubbeslag kunnen slaan. Als Fortuna Sittard punten laat liggen tegen De Graafschap en Jong Ajax in Eindhoven verliest van de plaatselijke FC, dan pakt de ploeg van trainer Adrie Bogers niet alleen de eerste periode, maar wordt ook de eerste plaats op de ranglijst overgenomen van de Amsterdammers.

N.E.C. zal die klus in ieder geval nog moeten klaren zonder Wojciech Golla, Robin Buwalda en Jari Schuurman, aangezien dat drietal nog altijd geblesseerd is. Ook Anass Achahbar zal naar alle waarschijnlijkheid nog ontbreken in de selectie. Verder is de ploeg in de jacht op weer een driepunter (en misschien wel de eerste prijs van het seizoen) op volle sterkte. Gezien de stand op de ranglijst ligt een overwinning wellicht in de lijn der verwachting, maar te vroeg juichen is in het verleden al meer ploegen duur komen te staan. Mouwen opstropen, knokken en op naar die drie punten dus!
87' Junior van der Velden wordt gewisseld voor Robin Zwartjens
82' Mohamed Rayhi wordt gewisseld voor Joey Sleegers
73' Arnaut Groeneveld wordt gewisseld voor Steeven Langil
73' Gele kaart Frank Sturing
70' Gele kaart Rick van der Meer
66' GOAL: Ted van de Pavert maakt de 3-0 (Assist door Arnaut Groeneveld)
66' Jeredy Hilterman wordt gewisseld voor Christofer David
45' Rust
43' Gele kaart Ted van de Pavert
39' Gele kaart Maarten Peijnenburg
34' Gele kaart Ferdi Kadioglu
32' GOAL: Arnaut Groeneveld maakt de 2-0 (Assist door Gregor Breinburg)
16' GOAL: Sven Braken maakt de 1-0 (Assist door Frank Sturing)

Opstelling N.E.C.

28 Joris Delle (K)
2 Guus Joppen
4 Ted van de Pavert
5 Calvin Verdonk
6 Mart Dijkstra
11 Arnaut Groeneveld '73
16 Ferdi Kadioglu
19 Sven Braken
20 Mohamed Rayhi '82
30 Frank Sturing
34 Gregor Breinburg

Wisselspelers

1 Joshua Smits (K)
7 Jordan Larsson
8 Kevin Jansen
10 Joey Sleegers '82
17 Steeven Langil '73
22 Michael Heinloth
24 Janio Bikel
25 Michael den Heijer

Opstelling Jong FC Utrecht

19 Bilal Ould-Chick
25 Odysseus Velanas
33 Maarten Peijnenburg
34 Robin Zwartjens
35 Tim Brinkman
36 Rick van der Meer
37 Mitchell van Rooijen
41 Sylla Sow
45 Conner Blote
46 Menno Heus
49 Jeredy Hilterman '66

Wisselspelers

30 Christofer David '66
44 Junior van der Velden
N.E.C. bindt ook Jong FC Utrecht aan de zegekar
N.E.C. heeft voor de vijfde achtereenvolgende keer een competitiewedstrijd winnend afgesloten. In de Goffert werd Jong FC Utrecht met 3-1 verslagen door goals van Sven Braken, Arnaut Groeneveld en Ted van de Pavert. De overwinning was echter niet genoeg voor de officiële periodetitel, die naar Jong Ajax ging.

Al vanaf het eerste fluitsignaal kregen de gasten uit Utrecht met jagende N.E.C.’ers te maken. Jong FC Utrecht werd op de eigen helft vastgezet en dit resulteerde een paar keer in balverlies aan Utrechtse zijde. Mohamed Rayhi en Ferdi Kadioglu kregen de bal echter niet op de juiste manier in het strafschopgebied, waardoor Sven Braken de bal ver over het doel joeg. Ook een schot van Mart Dijkstra ging recht op doelman Heus af. De Domstedelingen kwamen er pas na tien minuten voor het eerst goed uit, maar de poging van Odysseus Velanas was er niet één waar de N.E.C.-defensie en doelman Joris Delle van schrokken. De Nijmeegse openingstreffer kon niet lang op zich laten wachten en na een kwartier was het dan ook raak. Door een fenomenale lange bal van Frank Sturing werd Sven Braken in stelling gebracht, die keeper Menno Heus knap verschalkte en voor de 1-0 zorgde.

Na die goal deed N.E.C. het wat rustiger aan en kwam Jong FC Utrecht wat beter in de wedstrijd. De strijd werd echter voornamelijk op het middenveld uitgevochten en de achterhoede, aangevoerd door Ted van de Pavert, had zijn zaakjes keurig op orde. Pas na een half uur liet de thuisploeg zich weer wat meer op de vijandelijke helft zien. Na een prima combinatie tussen Braken en Rayhi volleerde de laatste nipt voorlangs, waarna Arnaut Groeneveld liet zien hoe het wél moet. Hij werd knap weggestuurd over de linkerkant, waarna hij de verre hoek vond: 2-0. N.E.C. wilde echter meer en hoopte nog voor rust op een derde treffer. Die kwam er bijna via Braken, maar de spits uit Maastricht kopte een prima aangesneden voorzet van Kadioglu net naast. Uiteindelijk slaagden de Nijmegenaren er niet in om voor de pauze nog een derde goal te maken, maar niemand in de Goffert klaagde over de 2-0 ruststand.

Het waren de gasten uit Utrecht die het best aan de tweede helft startten. Een aantal keer hadden de talenten uit de Domstad langdurig balbezit op de helft van N.E.C., maar Delle hoefde niet één keer in actie te komen om een doelpoging te verijdelen. Voor de Utrechtse goalie Heus gold echter hetzelfde, want het enige gevaar dat hij in het eerste kwartier na rust op moest lossen was een zwak schot van Kadioglu dat recht op hem af kwam. Toch dook Braken na een uur spelen gevaarlijk voor Heus op, maar hij slaagde er niet in om zijn kunststukje uit de eerste helft te herhalen en werkte de bal naast. Ook een indirecte vrije trap op drie meter van de doellijn werd niet goed uitgevoerd, waardoor het schot uit de tweede lijn van Rayhi smoorde. Plotseling scoorde Jong FC Utrecht daarna de aansluitingstreffer. Bilal Ould-Chikh soleerde door de defensie heen, verschalkte Delle in de korte hoek en liet daarmee de 2-1 aantekenen.

De gasten konden niet lang genieten van het feit dat de marge weer één was. Een fijn aangesneden vrije trap van Arnaut Groeneveld kwam pal op het voorhoofd van Ted van de Pavert terecht, die het leer onhoudbaar binnenknikte: 3-1. Daarmee verdween de hoop uit het spel van de gasten en probeerde N.E.C. om de score nog verder op te vijzelen. De ingevallen Steeven Langil was erop gebrand zijn goede wedstrijd tegen Achilles’29 een vervolg te geven en creëerde een aantal kleine mogelijkheden, maar die werden niet verzilverd. Ook Gregor Breinburg had de vierde Nijmeegse treffer kunnen maken, maar met zijn kunstige hakbal miste hij de bal volledig. In de slotfase miste Langil nog een enorme kans op zijn eerste N.E.C.-treffer, maar dat mocht de pret na de solide 3-1 zege niet drukken. Door de resultaten op de andere velden ging de periodetitel naar Jong Ajax, maar heeft N.E.C. zich wel alvast verzekerd van de geldprijs en een plekje in de Jupiler Play-Offs.

New York Pizza Man of the Match: Arnaut Groeneveld

Stand Keuken Kampioen Divisie
3 Volendam 55
4 Jong Ajax 54
5 NAC Breda 50
6 Go Ahead 48
7 Excelsior 47
8 NEC 45
9 Almere City 44
10 Telstar 44
11 Den Bosch 38
12 Jong Utrecht 38