Eredivisie Zondag 17 maart 2024, 14:30 Galgenwaard
FC Utrecht
1 0
N.E.C. met 2 - 1 te sterk voor Al Jazira
N.E.C. heeft in de oefencampagne opnieuw een overwinning weten te behalen. Op het terrein van WVW Weurt werd Al Jazira door twee doelpunten van Arnaut Groeneveld met 2-1 aan de kant gezet.

Groeneveld kreeg namens N.E.C. nog wel de eerste kans van de wedstrijd, maar daarna waren het de gasten (die getraind worden door Henk ten Cate) die de regie in handen namen. Tot driemaal toe kreeg de spits van Al Jazira in alle vrijheid de tijd om het doel van Joshua Smits onder vuur te nemen, maar hij faalde keer op keer. Smits keerde zelf ook nog twee inzetten van de bezoekers en hield daarmee de Nijmegenaren in de eerste helft op de been. N.E.C. was namelijk niet in staat om tot uitgespeelde aanvallen te komen en moest het hebben van een aantal schoten uit de tweede lijn van Joey Sleegers.

Na de rust vielen de puzzelstukjes wel allemaal op zijn plaats. Onder aanvoering van de strijdlustige Mart Dijkstra werd de goalie van Al Jazira een aantal keer getest en in de vijftigste minuut moest diezelfde doelman capituleren. Ferdi Kadioglu legde vanaf de achterlijn uitstekend terug op Groeneveld, die vanaf de penaltystip uithaalde en de bovenhoek vond. Na de openingstreffer hing ook de tweede goal van Nijmeegse makelij in de lucht, maar Jay-Roy Grot en Joey Sleegers haalden de trekker niet over. Aan de andere kant was het na een uur voetballen wel raak. De sterke spits van de gasten uit Abu Dhabi ontfutselde Robin Buwalda de bal en gaf een pass op zijn teamgenoot, die het leer in een leeg doel kon werken. N.E.C. was even van slag door dit tegendoelpunt, maar pakte de draad toch weer op. Dit resulteerde in de 2-1 van wederom Groeneveld, die door een prima pass van Guus Joppen vrij voor de doelman werd gezet en bekwaam afrondde. Die zege kwam daarna niet meer in gevaar.

Aanstaande zaterdag speelt N.E.C. de laatste oefenwedstrijd in de voorbereiding. Dan gaan de Nijmegenaren op bezoek bij Eredivisionist VVV-Venlo.