Keuken Kampioen Divisie Vrijdag 14 december 2018, 20:00 Goffertstadion
0 1
MVV
93' Joeri Schroijen wordt gewisseld voor Nino Everaers
89' Mart Dijkstra wordt gewisseld voor Ole Romeny
87' Jérôme Deom wordt gewisseld voor Tuur Houben
77' Gele kaart Anthony van den Hurk
75' Dogan Golpek wordt gewisseld voor Asumah Abubakar
68' Mathias Bossaerts wordt gewisseld voor Paolo Sabak
53' Gele kaart Luc Mares
33' GOAL: Luc Mares maakt de 0-1

Flets N.E.C. opnieuw pijnlijk onderuit in eigen Goffert: 0-1

N.E.C. heeft het volgende gevoelige verlies geleden in de Keuken Kampioen Divisie. In eigen huis speelde de ploeg van trainer Jack de Gier onmachtig en kon het niet voorkomen dat MVV de volle buit mee nam naar Maastricht. Na een weinig verheffende eerste helft kwam MVV uit het niets op voorsprong. Een kopbal van Golpek werd door Marco van Duin in de voeten gebokst van Luc Mares, die ongehinderd de 0-1 kon maken. In de tweede helft kon N.E.C. aanvallend weinig tot niets aanrichten, waardoor de achterstand de gehele tijd bleef staan. Met het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Martens was het zevende verlies van het seizoen een feit.

Door Shane Jebbink

Trainer Jack de Gier koos voor Marco van Duin om de op de training geblesseerd geraakte Oliver Zelenika te vervangen. Leroy Labylle keerde terug op het middenveld door de afwezigheid van Joey van den Berg, wat ook betekende dat Josef Kvida terugkeerde op de linksbackpositie. De rest van de basiself was ongewijzigd na het ongelukkige verlies in Den Bosch van een week geleden.

Behouden

Met de aftrap van Anthony van den Hurk kon de wedstrijd van start gaan. Al snel werd duidelijk dat MVV een behouden tactiek had gekozen om N.E.C. in Nijmegen te bestrijden. De ploeg van Ron Elsen stond zeer compact en verdedigend opgesteld, waardoor het voor N.E.C. lastig was om de ruimte te vinden. Daarmee gokte Elsen op de counter voor de aanvallende impulsen van zijn ploeg. Na zes minuten viel een corner van Joeri Schroijen bijna verkeerd bij de eerste paal, maar kon Marco van Duin met een reflex redding brengen. Het eerste gevaar van N.E.C. kwam een paar minuten later, toen een lage voorzet van Lartey Sanniez gepakt kon worden door keeper Luuk Koopmans. Na deze speldenprikjes kwam de wedstrijd niet tot ontbranding. Beide ploegen kwamen er voetballend niet uit en kwam niet tot uitgespeelde kansen. N.E.C. domineerde het balbezit, maar wist daar geen raad mee. Na 25 minuten kreeg N.E.C. een dot van een kans, nadat een voorzet van Lartey Sanniez de vrijstaande ex- MVV’er Jonathan Okita bereikte. De Duitser kreeg echter geen controle over zijn schot, en de bal vloog ruim naast.

Achterstand

Na een dik half uur pakte MVV uit het niets de leiding. Na een kopbal van Golpek uit een vrije trap van Schroijen bokste Van Duin de bal zo in de voeten van Luc Mares, die makkelijk binnen kon werken. N.E.C. wist dat het snel op zoek moest naar een gelijkmaker, maar konden geen gat vinden in de hechte defensie van de Maastrichtenaren. In de 41e minuut kwam de gelijkmaker bijna op curieuze wijze, ware het niet dat de bal in de kluts net naast ging. Even later schoot Darri van afstand net over het doel van MVV. Dit was direct het laatste wapenfeit van N.E.C. voor het rustsignaal van scheidsrechter Martens.

Geen inspiratie

In de 54e minuut leek Jonathan Okita de stand gelijk te trekken nadat hij werd weggestuurd door Anass Achahbar. Hij werkte echter af in buitenspelpositie, waardoor het feest niet doorging. N.E.C. leek zonder enkele inspiratie te spelen en bracht MVV nauwelijks in de problemen. De enkele speldenprikjes die geproduceerd werden konden de Limburgers niet deren. In de 64e minuut werd een van de tot dan toe enige vloeiende aanvallen gecreëerd, maar jammerlijk over het doel getild door Achahbar. Het spelbeeld uit de eerste helft leek weer zijn intrede te doen in de tweede helft: N.E.C. met de bal maar zonder uitgespeelde kansen, MVV leunend naar achteren loerend op de counter. Jack de Gier greep in en wilde met Paulo Sabak in plaats van Mathias Bossaerts zorgen voor nieuw aanvallend elan in de ploeg. Dit kwam even later tot uiting met een mooie steekpass van Sabak op Okita, die zijn vizier echter niet op scherp had en mistte.

Onmacht

Met nog een kwartier op de klok besefte N.E.C. dat het echt aanstalten moest maken om nog iets uit de wedstrijd te halen. Labylle en Sanniez gingen aanvallender spelen, en de vleugelaanvallers werden in het centrum bij Sven Braken gevoegd. De tactiek leek weinig op te leveren voor het aanvallende spel van de zwaar tegenvallende Nijmegenaren. Zonder Koopmans te testen floot Richard Martens af en bleef N.E.C. zwaar aangeslagen achter na weer een pijnlijke nederlaag.