Jupiler League Vrijdag 29 september 2017, 21:00 Goffertstadion
4 2
MVV Maastricht
Voorbeschouwing Jong PSV - N.E.C.
Voor het eerst dit seizoen staat voor N.E.C. een maandagavondwedstrijd op het programma. Op 25 september wordt in het Philips Stadion om 20.00 uur afgetrapt voor de wedstrijd Jong PSV – N.E.C. Het is voor N.E.C. ook meteen de eerste wedstrijd tegen een beloftenploeg dit seizoen.

Drie jaar geleden was de uitwedstrijd tegen Jong PSV één van de zeldzame verliespartijen die N.E.C. die jaargang speelde. In de troosteloze ambiance van een nagenoeg leeg stadion wist Aleksandar Bojlević in de laatste minuut met een toevalstreffer de winst voor de Eindhovenaren zeker te stellen. De return in Nijmegen werd met 5 - 2 overigens wel een prooi voor N.E.C. De Nijmegenaren kwamen nog wel op achterstand door een curieus eigen doelpunt van doelman Joshua Smits, maar zetten de boel recht middels treffers van Sjoerd Ars (3x), Tom Daemen en Anthony Limbombe. Bij Jong PSV speelde Suently Alberto de volle 90 minuten. Inmiddels staat de verdediger onder contract bij N.E.C. Ook Arnaut Groeneveld en Mohamed Rayhi maakten in het verleden minuten voor Jong PSV.

Op de ranglijst doen N.E.C. en Jong PSV op dit moment weinig voor elkaar onder. Beide ploegen wonnen twee keer, speelden twee keer gelijk en verloren één keer. N.E.C. wist tot nu toe alleen één doelpunt meer te maken dan de Eindhovenaren en staat daarom een plekje hoger in de stand (7e). Zowel N.E.C. als Jong PSV speelde vorig weekend gelijk. Waar N.E.C. in de laatste minuut de gelijkmaker van FC Emmen om de oren kreeg, stond bij de wedstrijd MVV – Jong PSV na negentig minuten nog altijd 0 - 0 op het scorebord. Bij de ploeg van trainer Dennis Haar stond onder andere Marcel Ritzmaier in de basis, die in het seizoen 2015-2016 nog op huurbasis uitkwam voor N.E.C.

De afgelopen speelronde eindigde voor N.E.C. dankzij de late gelijkmaker van FC Emmen in een teleurstelling, maar tegen datzelfde FC Emmen werd afgelopen dinsdag een terechte overwinning geboekt in de strijd om de KNVB Beker. In Emmen werd het 1 - 3 in Nijmeegs voordeel, dankzij doelpunten van Sven Braken (2x) en Arnaut Groeneveld.

De ziekenboeg van N.E.C. is nagenoeg leeg. Alleen Kevin Jansen zal waarschijnlijk nog niet fit genoeg zijn om aan de selectie van Adrie Bogers te worden toegevoegd. De wedstrijd staat onder leiding van arbiter Joey Kooij. De scheidsrechter floot nog nooit eerder een wedstrijd van N.E.C., maar was al wel al vijf keer leidsman bij een wedstrijd van Jong PSV.
90' Gele kaart Jordan Larsson
90' Sven Braken wordt gewisseld voor Jordan Larsson
88' GOAL: Arnaut Groeneveld maakt de 4-2 (Assist door Sven Braken)
86' Matisse Thuys wordt gewisseld voor Dogan Golpek
80' GOAL: Ferdi Kadioglu maakt de 3-2 (Assist door Steeven Langil)
73' Mohamed Rayhi wordt gewisseld voor Steeven Langil
72' GOAL: Mohamed Rayhi maakt de 2-2 (Assist door Wojciech Golla)
60' GOAL: Dogan Golpek maakt de 1-2
51' GOAL: Dogan Golpek maakt de 1-1 (Assist door Jonathan Okita)
11' GOAL: Wojciech Golla maakt de 1-0 (Assist door Ferdi Kadioglu)

N.E.C. wint overtuigend van MVV
N.E.C. heeft in de Goffert goede zaken gedaan. De mannen van Adri Bogers wonnen met 4-1 overtuigend van MVV. De Nijmegenaren kwamen al in de 11e minuut op voorsprong via een kopbal van Wojchiech Golla en kregen de eerste helft kansen op meer. Na de gelijkmaker van de Dogan Golpek hadden de Nijmegenaren het even moeilijk, maar via Mohamed Rayhi, Ferdi Kadioglu en Arnaut Groeneveld liepen de manschappen van Bogers daarna relatief eenvoudig uit naar 4-1. Door de overwinning maakt N.E.C. een flinke sprong op de ranglijst.

Bogers had in zijn basiselftal een basisplek ingeruimd voor doelman Joris Delle, die voor het eerst dit seizoen de voorkeur kreeg boven Joshua Smits. Voor Delle stond het vertrouwde viertal met Guus Joppen, Wojciech Golla, Ted van de Pavert en Calvin Verdonk. Op het middenveld had spelmaker Ferdi Kadioglu Mart Dijkstra en Gregor Breinburg in zijn rug, terwijl de voorhoede door Mohamed Rayhi, Sven Braken en Arnaut Groeneveld werd gevormd. Laatstgenoemde was in de eerste vijf minuten al twee keer dichtbij de openingstreffer, maar het N.E.C.-talent had het vizier nog niet op scherp staan. In de 11e minuut was het dan toch raak. Na een goede aanval via wederom Groeneveld en Braken, belandde de bal in de voeten van Breinburg. Zijn schot werd nog gekeerd door doelman Michael Verrips, maar de doelman van de Maastrichtenaren had geen kans op de inzet van Golla op de daaropvolgende hoekschop: 1-0.

De Nijmeegse storm ging na de openingstreffer niet liggen. De manschappen van Bogers gingen met verwoede pogingen op zoek naar de verdubbeling van de voorsprong. Eerst kreeg wederom Groeneveld een kans dankzij de goed opstomende rechtsachter Joppen, daarna nam Kadioglu de Nijmegenaren bij de hand. Met fraaie combinaties door de as van het veld creëerde de behendige nummer tien de ene na de andere kans. Maar Kadioglu, Braken en Groeneveld hadden het vizier niet op scherp staan, terwijl aan Maastrichtse kant doelman Verrips de uitblinker van de eerste helft werd. Zo bleef het na 45 minuten bij een 1-0 voorsprong: een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen in de Goffert.

Ook in de tweede helft ging N.E.C. met vereende krachten op zoek naar het tweede doelpunt, maar uit een tegenstoot waren het de Maastrichtenaren die op gelijke hoogte kwamen. Aanvaller Golpek stond aan het einde van een messcherpe counter en liet doelman Delle kansloos. Daarna golfde het spel op en neer. Aan Nijmeegse zijde kreeg Braken een opgelegde mogelijkheid op de hernieuwde voorsprong, maar ook de Maastrichtenaren kropen uit hun schulp. Dat resulteerde na ruim 70 minuten in een grote kans voor spits Jonathan Okita. Oog in oog met de MVV-spits bleef doelman Delle echter koel. De tegenstoot werd ingeleid door Golla, die met een lange pass Rayhi de diepte in stuurde. De rechtsbuiten bekroonde zijn indrukwekkende rush met een verdiende 2-1-voorsprong.

Rayhi mocht na zijn treffer meteen de douche opzoeken en werd vervangen door de Franse rechterflankspeler Steeven Langil. De rappe buitenspeler had weinig tijd nodig om zich te onderscheiden. Hij werd in de tachtigste minuut weggestuurd door Kadioglu en met een strakke voorzet bereikte hij Braken. De spits vond echter wederom Verrips op zijn pad. Kort daarna was het dan wel raak. Wederom was het Langil die ditmaal Kadioglu een opgelegde kans bood. De kleine uitblinker bleef oog in oog met Verrips rustig en plaatste de bal in het doel en tekende daarmee voor de derde Nijmeegse treffer.

De voorsprong kwam in de slotfase niet meer in gevaar. In tegendeel: N.E.C., dat bleef aandringen, liep zelfs uit naar 4-1. De vierde Nijmeegse treffer werd gescoord door Groeneveld, die zijn inzet kort voor tijd dan toch nog met een treffer beloond zag worden. Na de vierde treffer ging de Nijmeegse dadendrang liggen. N.E.C. speelt de volgende wedstrijd op 6 oktober wederom tegen een Limburgse tegenstander. Ditmaal gaan de Nijmegenaren op bezoek bij Fortuna Sittard.

Man of the Match: Wojciech Golla