Oefenduel Zaterdag 17 juli 2021, 17:00 De Kamp, Weurt
3 0
RKC Waalwijk
N.E.C. boekt oefenzege op RKC

N.E.C. heeft de oefenwedstrijd tegen mede-Eredivisionist RKC winnend afgesloten. Op sportpark De Kamp in Weurt werden de Waalwijkers met 3-0 verslagen.

Beide ploegen spelen komend seizoen in de Eredivisie en dus was het interessant om te zien of en hoe N.E.C. zich zou houden tegen de formatie van trainer Joseph Oosting. RKC handhaafde zich afgelopen jaar met verzorgd voetbal op het hoogste niveau en lijkt van plan om dat dit jaar weer zo te gaan proberen, want in het eerste half uur hadden de geelblauwen veel balbezit. Grote mogelijkheden voetbalden ze echter niet bij elkaar en dat was mede te danken aan het felle verdedigen van Cas Odenthal en met name Édgar Barreto. Keeper Danny Vukovic hoefde maar één keer in te grijpen en deed dat bekwaam toen Richard van der Venne een doelpoging ondernam.

Na het eerste blok van dertig minuten kwam de Nijmeegse ploeg een stuk beter in de wedstrijd. De mannen van trainer Rogier Meijer vonden de weg naar voren en wisten een aantal uitstekende aanvallen op de mat te leggen. De eerste grote N.E.C.-kans was nog niet aan Ole Romeny besteed, maar vlak voor de wissel van helft prikte Dirk Proper wel raak. De kleine middenvelder stond op de goede plek om een door Odenthal teruggekopte corner tegen het net te werken en daarmee voor de voorsprong te zorgen. Die was op dat moment verdiend en na de wissel van speelhelft deden de Nijmegenaren er alles aan om de marge uit te breiden.

Dankzij een fantastische aanval viel de 2-0 ook. Tavsan brak uit op de rechterkant en bezorgde de bal bij de opkomende Bart van Rooij, die een loepzuivere voorzet op het voorhoofd van Romeny deed eindigen. De spits stond bij de tweede paal precies op de goede plek om in te koppen en de goede N.E.C.-aanval daarmee tot doelpunt te promoveren. Op die treffer volgden nog een aantal vlot lopende combinaties, maar het was wachten tot de 85e minuut voordat de mannen  uit de Keizerstad de eindstand op 3-0 bepaalden. Tavsan rekende in twee instanties af met zijn directe bewaker en vond de verre hoek. Volgende week zaterdag oefent N.E.C. weer. Dan treft het Heracles in Almelo.