Keuken Kampioen Divisie Vrijdag 16 april 2021, 18:00 Goffertstadion
N.E.C.
3 2
Jong AZ
Voorbeschouwing N.E.C. - Almere City FC

In de afgelopen vijf speelronden heeft N.E.C. één keer gewonnen en vier keer gelijkgespeeld, waarbij met name het meest recente gelijkspel (4-4 bij Go Ahead Eagles) vrij bizar te noemen valt. Ondanks de lange serie zonder nederlaag staat N.E.C. wel nog altijd slechts vijftiende op de ranglijst. Een overwinning op Almere City, vanavond de tegenstander in De Goffert, zou dan ook zeer welkom zijn in de jacht naar een hogere plek op de ranglijst.

Door Teun van Thiel

Almere City is echter met een meer dan prima serie bezig. De afgelopen drie wedstrijden werden allemaal gewonnen door de ploeg van trainer Michele Santoni. In Almere werd met 2-0 gewonnen van Jong AZ, terwijl buitenshuis Roda JC (1-2) en RKC (0-1) aan de Flevolandse zegekar werden gebonden. Resultaat van deze dadendrang is dat we Almere City nu terugvinden op de elfde plaats op de ranglijst, met vijf punten meer dan N.E.C. Om het gat te doen slinken zit er voor Jack de Gier en zijn mannen maar één ding op: winnen, het gat terugbrengen naar twee punten en weer serieus aansluiten bij de ploegen die nu op een play-off plek staan.

Afgelopen week leek er in Deventer voor N.E.C. een einde te komen aan de reeks van wedstrijden zonder nederlaag. De ploeg begon veel te slap aan het treffen met Go Ahead Eagles en keek binnen tien minuten al tegen een 2-0 achterstand aan. Tekenend voor het grootste deel van het seizoen zou je zeggen, maar het feit dat de ploeg zich vervolgens wel wist terug te knokken en aan het eind van de rit niet helemaal lege handen stond is dan juist weer tekenend voor het N.E.C. van de laatste weken. Juist dat zal de positieve noot zijn die Jack de Gier aangrijpt om het vertrouwen bij de ploeg te laten groeien. Een driepunter tegen Almere City zou dat proces flink kunnen versnellen.

N.E.C. treft in Almere City zoals gezegd een ploeg in vorm. De selectie herbergt veel spelers die het net met enige regelmaat weten te vinden, waarvan middenvelder Niek Vossebelt met zeven doelpunten bovenaan het lijstje met doelpuntenmakers prijkt. Hij wordt gevolgd door rechtsbuiten James Efmorfidis en spits Edoardo Soleri (allebei vijf treffers). Op het middenveld van de Almeerders vinden we voormalig N.E.C-speler Youri Loen terug, terwijl ook doelman Joshua Smits onder contract staat bij Almere City. Smits, al vaker geplaagd door serieus blessureleed, liep in een oefenwedstrijd tegen MVV al voor het seizoen een ernstige knieblessure op, waardoor hij dit seizoen nog niet in actie kwam. Aan Nijmeegse zijde is het uiteraard voor Jack de Gier een weerzien met zijn vorige club, terwijl ook Josef Kvida ooit uitkwam voor Almere City.

Het is natuurlijk een open deur, maar een driepunter is op het moment het enige wat telt voor N.E.C. Niet verliezen is namelijk prima, maar met weer een gelijkspel zou de ploeg weinig opschieten. Mouwen opstropen, erop knallen en aan het eind van de rit de drie punten in Nijmegen houden dus. Niks meer en niks minder!

83' Guus Joppen wordt gewisseld voor Bart van Rooij
82' GOAL: Mathias Bossaerts maakt de 5-0 (Assist door Josef Kvida)
80' Joey van den Berg wordt gewisseld voor Paolo Sabak
79' Tim Receveur wordt gewisseld voor Anwar Bensabouh
72' GOAL: Jordy Bruijn maakt de 4-0 (Assist door Terry Lartey Sanniez)
68' Randy Wolters wordt gewisseld voor Mike Trésor Ndayishimiye
52' James Efmorfidis wordt gewisseld voor Ricardo Kip
46' Anass Ahannach wordt gewisseld voor Jergé Hoefdraad
42' GOAL: Mathias Bossaerts maakt de 3-0
37' GOAL: Jonathan Okita maakt de 2-0 (Assist door Jordy Bruijn)
21' GOAL: Jonathan Okita maakt de 1-0

Opstelling N.E.C.

31 Mattijs Branderhorst (K)
2 Guus Joppen '83
4 Josef Kvida
7 Jordy Bruijn
8 Joey van den Berg '80
9 Ferdy Druijf
11 Randy Wolters '68
21 Leroy Labylle
34 Terry Lartey Sanniez
44 Mathias Bossaerts
77 Jonathan Okita

Wisselspelers

1 Oliver Zelenika (K)
23 Marco van Duin (K)
12 Mart Dijkstra
15 Niek Hoogveld
17 Ole Romeny
20 Paolo Sabak '80
28 Bart van Rooij '83
71 Mike Trésor Ndayishimiye '68

Opstelling Almere City FC

1 Agil Etemadi (K)
2 Bram van Vlerken
4 Faris Hammouti
6 Tim Receveur '79
7 Anass Ahannach '46
14 Damon Mirani
17 Moustapha Seck
18 Ilias Alhaft
19 Kevin Luckassen
30 James Efmorfidis '52
33 Radinio Balker

Wisselspelers

21 Timo Plattel (K)
5 Delvechio Blackson
10 Ricardo Kip '52
11 Jergé Hoefdraad '46
24 Guy Ramos
32 Ruggero Mannes
44 Sam Krant
50 Anwar Bensabouh '79
N.E.C. rolt Almere City FC op in eigen Goffert: 5-0

N.E.C. heeft vrijdagavond de drie punten overtuigend in eigen huis gehouden. De rood-groen-zwarte brigade won overtuigend van Almere City FC: 5-0. De fundering van de overwinning werd in de eerste helft gelegd. Via een dubbelslag van linksbuiten Jonathan Okita liep N.E.C. weg van Almere City. Een prachtgoal van Mathias Bossaerts op slag van rust zorgde ervoor dat de ploeg van Jack de Gier zeer comfortabel de kleedkamers kon opzoeken. Na de pauze was het spel matig tot Jordy Bruijn definitief een einde maakte aan de aspiraties van Almere City. Ook Mathias Bossaerts deed nog een duit in het spreekwoordelijke zakje met zijn tweede goal van de avond, waardoor N.E.C. uitliep naar een ruime zege: 5-0.

Door Shane Jebbink

Jack de Gier moest noodgedwongen zijn basiself wijzigen voor het treffen met zijn oude werkgever. Omdat Tom Overtoom wegens een blessure niet kon spelen schoof de oefenmeester Leroy Labylle door naar het middenveld. Terry Lartey-Sanniez werd geposteerd aan de linkerkant van de verdediging, waardoor er op rechtsback een plek vrij kwam voor de weer teruggekeerde Guus Joppen. In de voorste linie kreeg Randy Wolters wederom de voorkeur boven Mike Trésor Ndayishimiye. In de punt van de aanval werd op de in bloedvorm verkerende Ferdy Druijf gerekend voor de doelpunten.

Voorsprong

De openingsfase was slordig van beide kanten. Zowel N.E.C. als Almere City grossierde vooral in balverlies. De ploegen verschenen wel eens voor elkaars doelmannen, maar zonder groot gevaar te stichten. Na 22 minuten brak N.E.C. de ban. Een vrije trap werd matig weggewerkt door Almere City, waardoor Jonathan Okita vanaf de rand van de zestienmeter kon uithalen. De Duitse buitenspeler deed dit onberispelijk, waarmee hij de Nijmegenaren op voorsprong schoot. Na de goal ging N.E.C. op zoek naar zijn tweede. Ferdy Druijf kopte even daarna op doel na een corner, maar kon de bal niet genoeg drukken. Meteen daarna zette Jordy Bruijn de bal prachtig voor vanaf de linkerkant, waarna Guus Joppen de bal vrij in leek te kunnen lopen. De rechtsback mikte echter jammerlijk op de paal, waardoor de 1-0 voorsprong op het scorebord bleef staan.

Op rozen

Na een kleine 40 minuten werd de score verdiend uitgebouwd door N.E.C. Jonathan Okita werd weggestuurd door een prachtige steekbal van Jordy Bruijn en kwam oog in oog te staan met Etemadi. Hij faalde niet en tekende zo voor zijn tweede doelpunt van de avond. N.E.C. denderde door en kwam via een sterk spelende Wolters en Druijf bijna op 3-0. De fans in Nijmegen hoefden maar een keer met hun ogen te knipperen voordat N.E.C. daadwerkelijk de derde goal in het net had liggen. Uit een corner produceerde Mathias Bossaerts een machtige omhaal die via de paal de goal in vloog. Hiermee konden de Nijmegenaren op rozen de kleedkamer opzoeken.

Nonchalant

N.E.C. kwam wat slap uit de kleedkamer. De ploeg leek door de voorsprong wat nonchalant te spelen en gaf Almere City het initiatief. De ploeg van Soleri wist echter het balbezit niet om te zetten in kansen. Een counter van N.E.C. leek een einde te maken aan alle hoop van Almere, ware het niet dat Jonathan Okita zijn hattrick niet kon completeren door een puike redding van Etemadi. Almere City leek onmachtig om de aansluiting te vinden. De keren dat ze voor het doel van Branderhorst verschenen werd de doelwachter niet tot het uiterste gedreven. 

Afstand

Aan de andere kant maakte N.E.C. een einde aan het nog kleine beetje hoop dat Almere City had. Na een ietwat gelukkige situatie aan de linkerkant kon Lartey-Sanniez de bal naar de vrijstaande Bruijn passen, die via een verdediger van Almere het doel trof. Even later counterde N.E.C. zich prachtig naar een grote kans voor Ferdy Druijf, die echter Etemadi op zijn pad vond. In de 82eminuut kon Mathias Bossaerts zijn tweede doelpunt van de avond maken na wederom een haarfijne corner van de uitblinkende Jordy Bruijn. Na deze goal voetbalde de ploegen de overige minuten plichtmatig weg, waardoor de royale stand op het scorebord bleef staan en de Nijmegenaren Almere City tot op twee punten naderden. 

Keuken Kampioen Divisie Vrijdag 23 april 2021 De Toekomst
Jong Ajax
21:00
N.E.C.

Stand Keuken Kampioen Divisie
1 SC Cambuur 82
2 Graafschap 73
3 NAC Breda 67
4 Almere 67
5 Go Ahead 65
6 NEC 60
7 FC Volendam 56
8 Roda JC 54
9 Excelsior 42
10 TOP Oss 42