Keuken Kampioen Divisie Maandag 5 april 2021, 12:15 Goffertstadion
1 1
SC Telstar
Voorbeschouwing N.E.C. - SC Telstar

Goede Vrijdag had voor N.E.C. afgelopen vrijdag weinig goeds in petto. De uitwedstrijd tegen Almere City werd met 2-0 verloren en daar was weinig op af te dingen. Goed, de penalty waaruit de tweede Almeerder treffer viel was op zijn minst discutabel te noemen, maar de ploeg van Rogier Meijer wist zelf nauwelijks kansen te creëren en maakte dus geen aanspraak op een punt of meer.

Het betekende de tweede nederlaag op rij en een gemiste kans om aansluiting te vinden bij de bovenste ploegen op de ranglijst. Gelukkig doet zich vanmiddag alweer een mogelijkheid voor om het Nijmeegse blazoen weer op te poetsen. Telstar komt namelijk op bezoek in onze eigen Goffert.

Ook Telstar beleefde vrijdag een teleurstellende avond. De Velsenaren speelden in eigen huis tegen Jong FC Utrecht en gingen met 2-3 ten onder. Al na een kwartier spelen keek Telstar tegen een 2-0 achterstand aan. Glynor Plet bracht met de 2-1 weer hoop in de Noord-Hollandse harten, maar omdat door beide ploegen uiteindelijk nog één keer gescoord werd, bleef Telstar uiteindelijk met lege handen achter. Het zorgt er voor dat de ploeg op de twaalfde plaats op de ranglijst staat, op zes plaatsen en zeventien punten van N.E.C. Van de laatste elf wedstrijden wist de ploeg van Andries Jonker er slechts eentje te winnen: de thuiswedstrijd tegen Roda JC (3-1).

Eerder dit seizoen wist Telstar wél van N.E.C. te winnen. Het was een wedstrijd die werd gekenmerkt door persoonlijke fouten aan Nijmeegse zijde, waardoor uiteindelijk een stevige 5-2 nederlaag op het scorebord stond. Elayis Tavsan (spelend tegen zijn vorige werkgever) en Terell Ondaan scoorden voor N.E.C, dat dus nog zeker wat goed te maken heeft tegen de Velsenaren.

In Almere ontbrak Edgar Barreto in de opstelling van Rogier Meijer, aangezien de Paraguayaan met hamstringklachten kampt. Het gemis van het duo Van Eijden - Barreto bleek flink. De ervaren krachten zorgen doorgaans voor rust in de defensie en ook de Nijmeegse voorwaartsen werden maar moeilijk gevonden. Laten we hopen dat dit vanmiddag beter gaat en de weg omhoog weer wordt ingeslagen met een klinkende overwinning op Telstar. En vooruit, met een iets minder klinkende overwinning nemen we ook best genoegen…

De aftrap in De Goffert is vanmiddag om 12.15 uur. De wedstrijd is in zijn geheel te zien op ESPN.

90' Gele kaart Dirk Proper
90' Gele kaart Redouan Taha el Idrissi
86' Yael Liesdek wordt gewisseld voor Daniel Adshead
81' Gyliano van Velzen wordt gewisseld voor Robin Eindhoven
79' Gele kaart Cas Odenthal
78' Elayis Tavsan wordt gewisseld voor Jonathan Okita
71' Javier Vet wordt gewisseld voor Thomas Beekman
64' Joep van der Sluijs wordt gewisseld voor Ayman Sellouf
64' Rangelo Janga wordt gewisseld voor Terell Ondaan
58' Lesley Bakker wordt gewisseld voor Redouan Taha el Idrissi
58' Ilias Bronkhorst wordt gewisseld voor Ozan Kökcü
58' GOAL: Glynor Plet (C) maakt de 1-1 (Assist door Sven van Doorm)
39' GOAL: Elayis Tavsan maakt de 1-0 (Assist door Joep van der Sluijs)

N.E.C. speelt gelijk tegen Telstar

N.E.C. heeft de punten in de thuiswedstrijd tegen SC Telstar gedeeld: 1-1. Op slag van rust sloeg N.E.C. toe. Door een goede corner van Joep van der Sluijs zag de verdediger van Telstar geen andere optie dan de bal in eigen goal te werken. Na de rust kwam Telstar beter uit de kleedkamer, met de 1-1 tot gevolg. Plet kopte raak uit een hoekschop. In de rest van de wedstrijd kwamen beide ploegen niet meer tot scoren waardoor de puntendeling een feit was.

Trainer/coach Rogier Meijer opteerde voor het welbekende 5-3-2 systeem tegen Telstar. Dat betekende dat Mattijs Branderhorst het Nijmeegse doel verdedigde. Voor hem vormden Bukusu, Odenthal en Barreto het centrum van de defensie van de Rood-Groen-Zwarten. De flanken werden bestreken door van Rooij en El Karouani. Het middenveld werd gevormd door Proper, Vet en van der Sluijs. Janga en Tavsan vormden samen het aanvalsduo.

De eerste kans van de wedstrijd was voor N.E.C. Na een afgeslagen corner zette El Karouani de bal nogmaals in de zestien voor. De bal eindigde bij Javier Vet, die met een soort halve omhaal het doel probeerde te vinden. Zijn bal eindigde echter jammerlijk naast het doel van Telstar keeper Jasper Schendelaar. Een kwartier later testte Joep van der Sluijs, in de basis beginnend om dat Jordy Bruijn met een blessure afwezig was, de doelman met een schot uit de draai. Schendelaar kon de bal echter makkelijk controleren. De middenvelder was even later weer gevaarlijk met een voorzet uit een vrije trap, die met moeite verwerkt werd door Schendelaar. Rond de veertigste minuut was het driemaal scheepsrecht voor de middenvelder. Uit zijn corner kwam de voorsprong, doordat de verdediger van Telstar de bal in eigen doel werkte: 1-0. De eerste kans voor Telstar kwam op slag van rust met een afstandsschot van Vandermeulen. Branderhorst was echter attent en ving de bal.

Na de thee was het Telstar met de eerste kans. Lesley Bakker kon na een combinatie uithalen, maar stuitte op Mattijs Branderhorst. In de corner die volgde was de doelwachter echter kansloos op een kopstoot van Glynor Plet, waardoor Telstar weer op gelijke hoogte kwam in de Goffert. Rond de zeventigste minuut leek wederom een corner van Telstar voor een doelpunt te zorgen, ware het niet dat Branderhorst een katachtige reflex in huis had op de inzet van Regeling. Het was vijf minuten voor tijd aan een uitstekende ingreep van Bart van Rooij te danken dat Telstar niet een vrije schietkans had. De rechtsback was attent nadat de bal in de zestien bleef hangen met een uitstekende sliding. Vlak voor tijd was N.E.C. via een kans voor Jonathan Okita nog dichtbij de winnende treffer, ware het niet dat de Duitser stuitte op Schendelaar. Zo bleef de 1-1 op het scorebord staan in het Gofferstadion. N.E.C. blijft met dit punt op plek zes staan in de Keuken Kampioen Divisie met 57 verzamelde punten. De volgende tegenstander voor de Nijmegenaren is Excelsior, aankomende vrijdag in het Van Donge & De Roo Stadion.