Oefenduel Dinsdag 18 augustus 2020, 18:45 Goffertstadion
4 0
TOP Oss
Invallers bezorgen N.E.C. ruime zege op TOP Oss

N.E.C. heeft de oefenwedstrijd tegen TOP Oss met overtuigende cijfers gewonnen. De Nijmegenaren maakten in het laatste kwartier van de wedstrijd drie goals en eindigden daardoor op een 4-0 overwinning.

Voor de rust kregen de aanwezige toeschouwers in het Goffertstadion een weinig verheffend schouwspel te zien. Dat kwam mede door de spelwijze van TOP Oss, dat niet naar Nijmegen was gekomen om aanvallend voetbal op de mat te leggen. N.E.C had daar duidelijk moeite mee en speelde niet vaak genoeg door de hechte Osse defensie heen. Nadat Jonathan Okita in de vijfde minuut een lange bal van Cas Odenthal op waarde schatte en vervolgens in het zijnet schoot, bleef het lang rustig.

Na ruim twintig minuten klonk er echter een fluitsignaal en wees scheidsrechter Gansner naar de stip. Hij zag een overtreding op Bart van Rooij en gunde daarmee Jordy Bruijn de kans om vanaf de stip de score te openen. Dat deed de middenvelder feilloos (1-0), waarna hij in het vervolg van de eerste helft de N.E.C.'er bleef die het meeste gevaar stichtte. Hij schoot nog een keer op de vuisten van Oss-keeper Rondeel en krulde een hoekschop net voorbij aan Edgar Barreto, die bij de tweede paal kwam inglijden.

De amusementswaarde van het tweede bedrijf leek lang niet hoger te gaan uitvallen dan die van helft één. Buiten een paar hele kleine mogelijkheden uit standaardsituaties voor TOP gebeurde er bar weinig, maar daar kwam verandering in toen Rogier Meijer wat wissels doorvoerde in zijn elftal. Zo bracht Anton Fase direct dreiging als vervanger van Okita en was Thomas Beekman degene die een kwartier voor tijd de marge verdubbelde. Hij tikte van dichtbij binnen nadat Romeny de bal over de keeper heenwipte. De diepe bal van Barreto waarmee de spits werd aangespeeld was fraai.

Drie minuten later werd het 3-0 en wederom was het een invaller die de goal op zijn naam kreeg. Joep van der Sluijs schoot de bal met zijn eerste balcontact in de benedenhoek op aangeven van Bruijn, waardoor de uitslag onverwachts toch nog hoog uitviel. Er kwam zelfs nog een slotakkoord: Fase kopte een voorzet van El Karouani tegen de touwen en werd daarmee de derde invaller die tot scoren kwam: 4-0. Aanstaande zaterdag speelt N.E.C. weer. Dan oefenen de mannen van Meijer in De Goffert tegen RKC.