Keuken Kampioen Divisie Vrijdag 26 oktober 2018, 20:00 Goffertstadion
1 5
TOP Oss
90' Brian Smeets wordt gewisseld voor Hennos Asmelash
86' Dean van der Sluys wordt gewisseld voor Niels Fleuren
84' GOAL: Sven Braken maakt de 1-5
83' Ragnar Oratmangoen wordt gewisseld voor Daniel Ladan
82' GOAL: Brian Smeets maakt de 0-5
70' Gele kaart Mike Trésor Ndayishimiye
60' Guus Joppen wordt gewisseld voor Mike Trésor Ndayishimiye
60' GOAL: Huseyin Dogan maakt de 0-4
55' GOAL: Rick Stuy van den Herik maakt de 0-3
53' Gele kaart Jonathan Okita
46' GOAL (ed): Mart Dijkstra maakt de 0-2
45' Ole Romeny wordt gewisseld voor Joey van den Berg
45' Leroy Labylle wordt gewisseld voor Frank Sturing
39' Gele kaart Dean van der Sluys
30' GOAL: Brian Smeets maakt de 0-1 (Assist door Dean van der Sluys)

N.E.C. keihard onderuit in eigen huis

N.E.C. heeft zich vandaag een hele slechte dienst bewezen. Top Oss had weinig moeite met de Nijmegenaren en won met 1-5.

N.E.C. had in de eerste helft weliswaar veel de bal, maar kreeg geen uitgespeelde kansen. Aan de andere zijde was het uitblinker Bryan Smeets die tekende voor de 0-1 ruststand. Na rust ging het helemaal mis voor de mannen van Jack de Gier. Een eigen doelpunt van Mart Dijkstra en doelpunten van Rick Stuy van den Herik, Husseyin Dogan en een tweede doelpunt van Smeets zorgden ervoor dat N.E.C. al vroeg tegen een 0-5 achterstand aan keek. In de slotfase deed N.E.C. nog iets terug via Sven Braken. Hij bepaalde de eindstand op 1-5.

N.E.C. startte in exact dezelfde opstelling als in de met 0-3 gewonnen uitwedstrijd tegen Telstar. Robin Buwalda en Josif Kvida vormden wederom het centrale duo. Daarvoor koos trainer-coach Jack de Gier weer voor Tom Overtoom en Mart Dijkstra als controleurs. De niet geheel fitte verdedigers Rens van Eijden en Mathias Bossaerts startten op de bank, evenals middenvelder Joey van den Berg. Voorin kreeg Ole Romeny weer het vertrouwen op de linkerflank.

Top Oss gunde vanaf het eerste fluitsignaal de bal aan de Nijmegenaren. De thuisploeg speelde de bal rond en probeerde zo een gaatje te slaan in de compacte vijfmansdefensie van de Brabanders. N.E.C. hanteerde een veel te laag tempo om daarin te slagen. Na twintig minuten kwamen de bezoekers voorzichtig uit de schulp met een aantal scherpe tegenaanvallen. Kwam N.E.C. nog goed weg na kansen voor Ragnat Oratmangoen en Dogan, na een halfuur was het dan toch raak. Middenvelder Smeets zette de aanval zelf op en ontving de bal terug in de zestienmeter. De man die ooit Amsterdam in rouw dompelde, deed dat nu in Nijmegen: met een prima schot tekende hij voor de openingstreffer. N.E.C. kon daar bar weinig tegenin brengen. Pas kort voor rust kwam N.E.C. tot een eerste echte kans. Na goed voorbereidend werk van Jonathan Okita kwam de bal bij Guus Joppen. De rechtsachter zag zijn poging echter gekeerd door Olij. Daarmee gingen beide ploegen rusten met een 0-1 tussenstand.

N.E.C. kwam uit de kleedkamers met twee wissels. Van den Berg verving Romeny en Leroy Labylle bleef achter ten faveure van Frank Sturing. Het was echter Top Oss dat uit de startblokken schoot. Vanaf de aftrap zochten de Brabanders de aanval en Mart Dijkstra prikte de bal na een Osse voorzet achter zijn eigen doelman: 0-2. Daarna ging het van kwaad tot erger voor de Nijmegenaren. Was eerst nog Stuy van den Herik het meest oplettend bij een hoekschop om er 0-3 van te maken, niet veel later viel een van richting veranderd schot van Dogan in het net achter Van Duin: 0-4. Daarmee was de gifbeker nog niet leeg. Uitblinker Smeets tekende voor het Osse slotakkoord met een knappe 0-5. Het doelpunt van Okita in de slotfase was enkel voor de statistieken: 1-5.