Eredivisie Zondag 14 april 2024, 20:00 Goffertstadion
2 2
PEC Zwolle
93' Gele kaart Ruud Swinkels (K)
92' Tom Overtoom wordt gewisseld voor Josef Kvida
88' GOAL: Elisha Sam maakt de 3-2
81' Gele kaart Terry Lartey Sanniez
78' GOAL (penalty): Branco van den Boomen maakt de 2-2
72' Samy Bourard wordt gewisseld voor Elisha Sam
64' Gele kaart Karim Essikal
61' GOAL (penalty): Ferdy Druijf maakt de 1-2
58' Gele kaart Joey van den Berg
53' GOAL: Mike Trésor Ndayishimiye maakt de 1-1 (Assist door Terry Lartey Sanniez)
46' Brahim Darri wordt gewisseld voor Mike Trésor Ndayishimiye
46' Anass Achahbar wordt gewisseld voor Ole Romeny
42' Gele kaart Branco van den Boomen
39' GOAL: Alvin Daniels maakt de 1-0 (Assist door Marcelo Lopes)
38' Gele kaart Brahim Darri
24' Gele kaart Rens van Eijden

N.E.C. verliest in eerste wedstrijd na de winterstop in Eindhoven

N.E.C. heeft verloren in de eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft in de Keuken Kampioen Divisie. De Nijmegenaren kwamen in Eindhoven op achterstand nadat Daniëls van Duin verschalkte na een voorzet van Branco van den Boomen. Na de rust rechtte N.E.C. de rug. De gelijkmaker kwam van de schoen van Ndayishimiye na een prachtige actie van Lartey Sanniez, waarna vanaf elf meter Ferdy Druijf een zelf versierde penalty inschoot voor de voorsprong. Ook aan de andere kant werd door scheidsrechter Teuben naar de stip gewezen, waardoor FC Eindhoven de stand weer gelijk kon trekken via aanvoerder Branco van den Boomen. Na een blunder van Buwalda was het de ingevallen Sam die FC Eindhoven naar de overwinning schoot vlak voor tijd: 3-2.

Door Shane Jebbink

Trainer Jack de Gier koos voor de eerste wedstrijd na de winterstop weer voor Marco van Duin in het doel. Norbert Alblas zat nog niet de selectie, Oliver Zelenika nam plek op de bank. Centraal koos de Gier voor Robin Buwalda in het centrum ten koste Mathias Bossaerts. De rest van de opstelling was identiek aan de laatste wedstrijden voor de winterstop, op één wijziging na: de nieuwe spits Ferdy Druijf stond in de punt van de aanval, waar Sven Braken niet bij de selectie zat.

Zwak begin

De eerste kans van de wedstrijd kwam vrij snel en was voor FC Eindhoven. Het was Elton Kabangu die een goede voorzet over het doel van Marco van Duin liftte. Even later schoot Marcelo Lopes een afvallende val na een vrije trap wild over. Eindhoven ging door met aanvallen, waar Kabangu weer in scoringspositie kwam. Weer werkte hij de bal echter naast het doel en kwam N.E.C. goed weg. N.E.C. meldde zich na een kleine tien minuten voor het eerst voor het Eindhovense doel. Uiteindelijk was het Tom Overtoom die de trekker overhaalde, maar zijn schot werd gekraakt door een Eindhovens lichaam. N.E.C. ging slordig om met het balbezit dat ze hadden en gaven FC Eindhoven de kans om de wedstrijd te domineren.

Achterstand

N.E.C bleef fouten maken in de verdediging, wat na een kwartier spelen bijna de 1-0 voor FC Eindhoven betekende. Na geschutter van zowel van Eijden en van Duin leek het vrij in schieten te worden voor Daniëls, maar de Eindhovenaar ging slordig met de kans om. N.E.C. kwam gestaag wat meer aan de bal, maar kon nog niet aan het gewenste spel komen. In de 37e minuut kwam Jonathan Okita gevaarlijk naar binnen en haalde hij uit met zijn linkerbeen. Het was echter een attente Ruud Swinkels die de bal uit zijn doel hield. De overgebleven corner schoot aan iedereen voorbij, waarna Darri een actie maakte en neerging in de zestien. In plaats van een penalty ontving de linksbuiten echter een gele kaart van scheidsrechter Teuben. Aan de andere kant opende FC Eindhoven de score. Na een voorzet

van Branco van den Boomen faalde Alvin Daniëls niet: 1-0. Vlak voor rust produceerde Jonathan Okita nog een rollertje richting Swinkels, maar verder kwamen de Nijmegenaren niet voor rust. Na de rust was een andere instelling nodig om nog iets mee te nemen uit Eindhoven.

Omkeer

De Gier greep in in de rust en liet Achahbar en Darri in de kleedkamer achter ten faveure van Romeny en Ndayishimiye. Na de rust leek er weinig te veranderen in het spelbeeld. FC Eindhoven had het eerste schot via Bourard. De bal was echter een makkelijke prooi voor van Duin. In de 54e minuut trok N.E.C. vrijwel uit het niets de stand gelijk. Na een prachtige rush van Terry Lartey Sanniez passte hij de bal in de voeten van de ingevallen Ndayishimiye, die wel raad wist met de buitenkans: 1-1. FC Eindhoven leek vijf minuten later weer op voorsprong te komen nadat Kabangu uitbrak over de linkerkant. Zijn voorzet werd ternauwernood weggetikt door van Duin. Daniëls probeerde het in de rebound met een hakje, die echter van de lijn werd gehaald door van Eijden. Aan de andere kant kreeg N.E.C. de uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Ferdy Druijf werd in de zestienmeter onderuit gehaald en ging zelf achter de bal staan. De nieuwe N.E.C. spits faalde oog in oog met Swinkels niet en schoot kiezelhard door het midden binnen.

Verlies

FC Eindhoven ging direct na de achterstand op zoek naar de gelijkmaker. Branco van den Boomen schoot na een hoekschop in, maar Marco van Duin zorgde met een wereldredding dat de voorsprong intact bleef. In de 77e minuut werd Kabangu gehaakt door Robin Buwalda nadat zijn schot eerst gepakt werd door Marco van Duin. De scheidsrechter wees naar de penaltystip, waarna Branco van den Boomen de gelijkmaker binnen schoof. Vlak voor tijd sloeg het noodlot toe voor N.E.C. Buwalda verspeelde de bal knullig aan Sam, die kon doorlopen richting van Duin. Oog in oog met de doelwachter faalde de ingevallen spits niet en schoot hij FC Eindhoven naar de overwinning.