KNVB Beker Woensdag 17 februari 2021, 16:30 Goffertstadion
1 2
VVV-Venlo
Voorbeschouwing N.E.C. – VVV-Venlo

De kwartfinale in de strijd om de KNVB-beker is verzet (eigenlijk zou vorige week gespeeld worden) en verplaatst (in plaats van De Goffert is nu het Erve Asito stadion in Almelo plaats van handeling), maar vanmiddag om 16.30 uur is het dan eindelijk zo ver. Dan treffen N.E.C. en VVV elkaar om uit te gaan maken wie het in de halve finale mag gaan opnemen tegen Vitesse.

N.E.C. treft in VVV de tweede Limburgse eredivisionist op rij in het bekertoernooi. In de vorige ronde werd Fortuna Sittard na verlenging knap met 3-2 verslagen, terwijl VVV tegen Go Ahead Eagles met 1-0 zegevierde. In de twee rondes daarvoor wisten de Venlonaren ook al af te rekenen met ploegen uit de Keuken Kampioen Divisie. In de eerste ronde werd het 4-2 tegen FC Den Bosch en een ronde later was het Almere City dat in eigen huis met 1-4 onderuit ging.

Het verhaal van VVV is dit seizoen eigenlijk met name het verhaal van de Giannis Giakoumakis. De Griekse spits wist in de competitie dit seizoen al 22 keer te scoren en deed daar slechts 21 wedstrijden over! In totaal wist VVV tot dusverre 35 doelpunten te maken. Het aandeel van Giakoumakis is dus gigantisch te noemen en één van de belangrijkste opdrachten vandaag zal dan ook zijn om de Griekse doelpuntenmachine aan banden te leggen. Die klus zal in ieder geval niet geklaard gaan worden door aanvoerder Rens van Eijden, die (evenals Dirk Proper) een schorsing uitzit.

VVV verloor haar laatste twee wedstrijden in de Eredivisie. Afgelopen zondag ging de ploeg van trainer Hans de Koning met 3-1 onderuit bij FC Utrecht, een week eerder werd in Sittard met 3-2 verloren van Fortuna. Nog een speelronde eerder werd met maar liefst 4-1 gewonnen van Vitesse. Alle vier de Venlose treffers kwamen die avond op naam van Giakoumakis.

N.E.C. verloor vorige week haar laatste competitiewedstrijd. In Maastricht ging de ploeg van Rogier Meijer in een slechte wedstrijd met 2-1 onderuit. Na de aansluitingstreffer van Ayman Sellouf leek er voor N.E.C. nog meer in het vat te zitten, maar ondanks een kleine kansenregen werd er niet meer gescoord.

Vanmiddag in Almelo is het uiteraard een wedstrijd op zich. Minstens 90 minuten knokken en dan maar zien wie zich mag gaan opmaken voor een halve finale in het Gelredome. Winst in Almelo zou dus betekenen dat eindelijk ‘de derby’ weer eens op een wedstrijdaffiche zal prijken. Als dát geen goede motivatie is…

De wedstrijd van vanmiddag staat onder leiding van scheidsrechter Jeroen Manschot. De wedstrijd is in zijn geheel te zien op ESPN 2 en is op de radio te volgen dankzij de mannen van RN7.

120' De wedstrijd is afgelopen
119' Gele kaart Cas Odenthal
116' Gele kaart Souffian El Karouani
115' Javier Vet wordt gewisseld voor Terry Lartey Sanniez
106' Elayis Tavsan wordt gewisseld voor Thibo Baeten
106' Édgar Barreto wordt gewisseld voor Mathias de Wolf
106' De tweede helft is begonnen
105' Rust
105' Roy Gelmi wordt gewisseld voor Steffen Schäfer
105' GOAL: Meritan Shabani maakt de 1-2
103' Gele kaart Roy Gelmi
99' Jonathan Okita wordt gewisseld voor Anton Fase
91' De extra tijd begint
90' De reguliere speeltijd is afgelopen
86' Arjan Swinkels wordt gewisseld voor Christian Kum
81' Gele kaart Javier Vet
80' Ayman Sellouf wordt gewisseld voor Thomas Beekman
66' Anastasios Donis wordt gewisseld voor Torino Hunte
66' Zinedine Machach wordt gewisseld voor Meritan Shabani
59' Gele kaart Arjan Swinkels
57' GOAL: Rangelo Janga maakt de 1-1
45' De tweede helft is begonnen
23' GOAL: Georgios Giakoumakis maakt de 0-1

N.E.C. verliest na verlenging van VVV in Almelo: 1-2

N.E.C. heeft de wedstrijd in Almelo tegen VVV verliezend afgesloten: 1-2. VVV kwam in Almelo op voorsprong door een klutsgoal van topschutter Giakoumakis: 0-1. Na rust kwam N.E.C. beter in de wedstrijd, wat resulteerde in een gelijkmaker van Rangelo Janga. In de reguliere speeltijd wisten beiden ploegen geen goals meer te maken, waardoor de wedstrijd verlengd werd. In de verlenging nam VVV via invaller Shebani op slag van rust weer de leiding: 1-2. In de tweede helft van de verlenging wist N.E.C. de stand niet meer gelijk te trekken waardoor de eindstand bereikt was.

Trainer Rogier Meijer koos in Almelo voor een enigszins gewijzigde basisopstelling. Aanvoerder Rens van Eijden en Dirk Proper moesten het treffen aan zich voorbij laten gaan door een schorsing. Er werd gekozen voor de inbreng van Édgar Barreto in het hart van de verdediging. Naast Bruijn en Vet werden op de flanken Sellouf en Tavsan geposteerd. Okita en Janga bekleedden de spitspositie in Erve Asito.

Beide ploegen begonnen afwachtend aan het treffen. Ze wilden wel de aanval zoeken, maar deden dit op een conservatieve wijze. Zo kan het tactische steekspel tussen de twee ploegen beginnen. De eerste echte kans van de wedstrijd werd meteen afgemaakt door topschutter Giakoumakis. De bal bleef in een kluts hangen voor het doel van Branderhorst, waarna de Griek niet twijfelde en de doelwachter van N.E.C. verschalkte: 0-1. Even later stoomde VVV-er Zinedine Machach op aan de rechterflank, maar zijn voorzet kon net op tijd uit de doelmond worden gehaald door Barreto. Na een overtreding van diezelfde Barreto, een minuut later, mocht Vito van Crooij daarna van een meter of achttien aanleggen voor een vrije trap. Via de muur belandde zijn inzet nét over het doel van Branderhorst. VVV bleef het veldoverwicht houden en was via een spectaculaire omhaal van Giakoumakis na een half uur dichtbij de volgende treffer. Verder dan enkele speldenprikjes kwam N.E.C. niet en dus bleef de stand bij rust 0-1.

Na de thee was het VVV met het eerste wapenfeit. Linksback Guwara stoomde via links op en trok de bal voor. Vito van Crooij mistte de bal echter opzichtig en daarmee de kans op een tweede Venlose treffer. Het eerste gevaar van de tweede helft van N.E.C. kwam van de voet van Elayis Tavsan. De vleugelaanvaller haalde vanaf een meter of twintig uit met links, maar zijn poging werd onschadelijk gemaakt door Delano van Crooij. N.E.C. kwam steeds beter in de wedstrijd en beloonde zichzelf in de 57e minuut met de gelijkmaker. Rangelo Janga draaide handig weg van twee VVV verdedigers en plaatste de bal vakkundig in de linkerhoek: 1-1.  Na de gelijkmaker golfde het spel op en neer. In minuut 83 was het Elayis Tavsan die opnieuw van afstand uithaalde en daarbij wederom van Crooij op zijn weg vond. Net voor het einde van de reguliere speeltijd kreeg Giakoumakis nog een dot van een kopkans, maar hij kreeg geen kracht achter de bal. Ook leek Vito van Crooij keeper Branderhorst te kunnen omspelen, ware het niet dat Jordy Bruijn in een uiterste krachtinspanning de bal weg kon werken. Na 90 minuten bleef de stand steken op een gelijkspel. Na een kort rustmoment begon de verlenging.

Op slag van rust van de verlenging was het VVV dat weer de leiding nam. Een counter van de ploeg werd afgerond door invaller Shebani. Trainer Rogier Meijer probeerde met het inbrengen van het Belgische duo van de Wolf en Baeten de gelijkmaker te forceren. Helaas kwam N.E.C. in de slotfase van de verlenging te kort. Met opgeheven hoofd verlaat N.E.C. het bekertoernooi.