Eredivisie Zondag 14 april 2024, 20:00 Goffertstadion
2 2
PEC Zwolle
N.E.C. zegeviert met 0-4 in Cuijk

De voorbereiding op het nieuwe seizoen loopt langzaamaan ten einde en daarmee zijn de oefenduels ook weer bijna verleden tijd. Bijna, want vrijdagavond stond er nog een duel tegen JVC Cuijk op het programma. In een zonovergoten Cuijk ging N.E.C. rusten met een 0-2 voorsprong door treffers van Kvida en Romeny, waarna het in het tweede bedrijf wist uit te lopen naar 0-4 door rake pogingen van Oratmangoen en Duijvestijn.

De eerste kans van het oefenduel was voor JVC Cuijk, dat uitstekend counterde na een afgeslagen corner van N.E.C. De poging van de aanvaller verdween echter niet alleen langs de duikende Van Duin, maar ook langs de verkeerde kant van de paal. Het feit dat Cuijk de eerste kans van de wedstrijd afdwong bleek geen toeval, want enkele minuten later moest Van Duin wederom redding brengen en na een kleine tien minuten spelen zag de thuisploeg een vrije trap uiteenspatten op de Nijmeegse lat. Het eerste gevaar van N.E.C. kwam van de jongeling Paolo Sabak, die vrijdag voor het eerst minuten maakte in het rood, groen en zwart, maar met een uiterste krachtsinspanning wist de keeper de 0-1 te voorkomen.

Na ruim twintig minuten voetballen was het wederom Cuijk dat op de deur klopte, maar ditmaal werd de bal over gevolleerd door de volledige vrijstaande schutter. N.E.C. had moeite om tot grote kansen te komen, maar kwam vlak voor het rustsignaal dan toch op voorsprong: Uit een vrije trap van Joey van den Berg kopte Josef Kvida raak, nadat hij hoog boven iedereen uittorende. Nu de ban was gebroken waren de Nijmegenaren direct nog een keer trefzeker, want de tot dan toe onzichtbare Ole Romeny passeerde van dichtbij de doelman van JVC Cuijk. Door de twee snelle achtereenvolgende treffers zocht N.E.C. de kleedkamers op met een comfortabele 0-2 voorsprong.

Aan de aftrap van de tweede helft verschenen namens de Nijmegenaren liefst negen nieuwe namen op het veld, want enkel Van Duin en Van Zundert bleven staan. Diezelfde Van Duin moest al snel handelend optreden, want uit de kluts caramboleerde de bal bijna achter hem tegen de touwen. Na tien gezapige minuutjes aan de Sportlaan in Cuijk veerde het publiek massaal op toen Oratmangoen van een meter of 35 aanlegde en een streep van zijn voet liet vertrekken. De bal suisde in de bovenhoek en liet de doelman van Cuijk kansloos: 0-3 N.E.C. Niet veel later, na zeventig minuten spelen, was het weer raak. Ditmaal braken de Nijmegenaren door aan de rechterkant en kon Lance Duijvestijn de bal binnenschuiven na een lage voorzet van Bart van Rooij. De thuisploeg had het in deze fase moeilijk en kreeg ook nog bijna de 0-5 om de oren, maar Dani Theunissen stuitte op de keeper van de opponent.

Inmiddels was de zon gezakt en dat gold ook voor de intensiteit van de wedstrijd. De laatste tien minuten tikten voort zonder dat er noemenswaardige kansen genoteerd konden worden en dus besloot N.E.C. het oefenduel in Cuijk met een 0-4 zege, die na een moeizame start alsnog vrij gemakkelijk over de streep werd getrokken. Volgende week zaterdag om 18.00 uur treedt N.E.C. op de Kick-off dag aan tegen Fortuna Düsseldorf.

Door Luc Keersmaekers

Opstelling N.E.C. eerste helft: Van Duin; Joppen, Dijkstra, Sturing, Kvida; Overtoom, Achahbar, Van den Berg; Romeny, Van Zundert, Sabak.

Opstelling N.E.C. tweede helft: Van Duin; Van Rooij, Buwalda, Van Zutphen, Hoogveld; Smulder, Jansen, Duijvestijn; Theunissen, Van Zundert, Oratmangoen.