Oefenduel Zaterdag 15 juli 2023, 13:30 VV Baardwijk
RKC Waalwijk
0 1
N.E.C.
N.E.C. trekt aan langste eind in oefenwedstrijd tegen RKC Waalwijk

N.E.C. heeft vanmiddag ook haar tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding winnend afgesloten. Op bezoek bij RKC Waalwijk werd er met 0-1 gewonnen door een doelpunt van Bram Nuytinck.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd besloten om tweemaal 35 minuten te voetballen. De Nijmeegse selectie heeft een intensieve trainingsweek achter de rug, waardoor meerdere spelers (uit voorzorg) niet aan de aftrap konden verschijnen.

De wedstrijd was nog geen drie minuten oud toen het eerste doelpunt van de middag viel. Een corner van Lasse Schöne werd uitstekend binnengekopt door Bram Nuytinck. Het was de eerste (officieuze) treffer sinds de terugkeer van de ervaren verdediger. Na de openingstreffer bleef N.E.C. de baas op het veld, maar grote kansen werden er in de eerste helft niet meer gecreëerd.

Na de onderbreking ging de wedstrijd in het benauwde Waalwijk gelijk op. Lars Olden Larsen, die zijn eerste minuten in het N.E.C.-shirt afwerkte, beproefde zijn geluk met een poging van afstand en Magnus Mattsson was eveneens dicht bij de 0-2. De poging van de Deen werd door een Waalwijkse tackle van de lijn gehaald. In de slotminuten leken de gastheren nog langszij te komen na een indraaiende vrije trap, maar doelman Jasper Cillessen keerde knap met de voeten en hield zijn doel schoon. Zo sloot N.E.C. haar tweede oefenduel opnieuw winnend af: 0-1.

RKC Waalwijk 0-1 N.E.C.

3. Nuytinck 0-1

KNVB Beker Dinsdag 27 februari 2024 Cambuur Stadion
SC Cambuur
20:00
N.E.C.

Stand Eredivisie
2 Feyenoord 55
3 FC Twente 47
4 AZ 42
5 Ajax 36
6 Go Ahead 34
7 NEC 33
8 FC Utrecht 32
9 Sparta R'dam 29
10 Heerenveen 28
11 PEC Zwolle 27