Voorbereiding Dinsdag 9 juli 2019, 19:00 Bippener Strasse 4, Ankum
SF Lotte
0 1
N.E.C. wint eerste van twee oefenduels op Duitse bodem

N.E.C. heeft vanavond met minimaal verschil gewonnen van SF Lotte. De Nijmegenaren wonnen met 0-1, door een doelpunt vlak na rust van Ayman Sellouf. De overwinning betekende de derde oefenzege op een rij. Eerder werd er gewonnen van de Overasseltse Boys en de N.E.C. Amateurs. Aanstaande vrijdag sluit N.E.C. het midweekse trainingskamp in Duitsland af met een oefenwedstrijd tegen Wuppertaler SV.

Het eerste gevaar van de wedstrijd viel te noteren in de tweede minuut. Een afgemeten voorzet van Randy Wolters kwam aan bij Ole Romeny. De aanvaller, die wederom vanuit de spitspositie mocht starten, kon de bal echter niet genoeg richting meegeven. In het vervolg meldde ook SF Lotte zich met enige regelmaat voor het doel van Branderhorst, Op slag van rust kregen de Duitsers twee grote mogelijkheden om de score gelijk te trekken. In eerste instantie werd een kopbal uit volledig vrijstaande positie simpel gevangen door de Nijmeegse doelman. Twee minuten later pareerde de goalie knap in een één op één situatie.

Vroege treffer

De tweede helft was slechts enkele minuten oud toen N.E.C. de score opende. Mike Ndayishimiye stak de vrijlopende Ayman Sellouf weg en de rappe buitenspeler scoorde zijn zesde treffer in drie oefenwedstrijden: 0-1. Een kleine tien minuten later was N.E.C. dicht bij de 0-2. Wederom bereidde Ndayishimiye uitstekend voor, ditmaal vanaf de linkerflank. De Belg bereikte Romeny met een voorzet, zijn inzet vond de buitenkant van de paal. Op het uur begon het grote wisselen bij N.E.C. Enkel Paolo Sabak zou de gehele wedstrijd vol maken.

De Duitsers kwamen er in het vervolg niet meer uit en N.E.C. nam de overhand. Kort voor tijd kregen de Nijmegenaren in de persoon van Sven Braken nog een uitgelezen mogelijkheid om de score te verdubbelen. Een vrije schietkans oog in oog met de keeper kon door de spits echter niet tot doelpunt worden gepromoveerd. Toch leek N.E.C. de voorsprong in de slotminuut nog weg te geven. Een voorzet kon niet klem worden gepakt door Schuurman, waarna een Duitse aanvaller het snelst anticipeerde en binnenschoof. Het doelpunt werd echter, tot opluchting van de Nijmegenaren, in buitenspelpositie gemaakt. Hierdoor werd de eindstand vastgesteld op 0-1 in Nijmeegs voordeel. Aanstaande vrijdag staat voor N.E.C. het tweede oefenduel op Duitse bodem gepland, dan is Wuppertaler SV de tegenstander.