Voorbereiding Zaterdag 8 juli 2017, 15:00 Sportpark 't Heerenland
sv DFS
0 3
N.E.C.
N.E.C. in tweede oefenduel voorbij aan DFS
N.E.C. heeft vanmiddag in Opheusden met 0 - 3 gewonnen van DFS. In het tweede oefenduel in de voorbereiding op het seizoen 2017-2018 zorgden Anass Achahbar, Segun Owobowale en Ragnar Oratmangoen voor de Nijmeegse doelpunten.

Het duel op Sportpark 't Heerenland begon weinig voortvarend. N.E.C. had aanvankelijk veel moeite met de zaterdaghoofdklasser, die de linies erg gesloten hield. Op een afstandsschot van Joey Sleegers na, dat net langs het doel van DFS hobbelde, vielen er in het eerste halfuur amper kansen te noteren.

Nog in de eerste helft brak N.E.C. echter wel de ban en het was Achahbar die het eerste doelpunt voor zijn rekening nam. Een van richting veranderd schot belandde in de kruising achter DFS-goalie Peter Veeneman: 0 - 1. Vlak voor rust was Arnaut Groeneveld nog dicht bij een tweede Nijmeegse treffer, maar nu had Veeneman wel een antwoord op zijn harde vrije trap.

Ook na de onderbreking duurde het lang voordat er wat noemenswaardig voorviel, maar nadat Owobowale na zo'n 70 minuten voor de 0 - 2 had gezorgd, regen de mannen van assistent-trainer Adrie Bogers de kansen aaneen. Onder andere K√©vin Mayi, Mohamed Rayhi en Reagy Ofosu kregen mogelijkheden tot scoren, maar allen slaagden daar niet in. Oratmangoen deed dat vlak voor het sluiten van de markt nog wel. Op aangeven van Rayhi rondde de aanvallende middenvelder koeltjes af en bepaalde de eindstand daarmee op 0 - 3.

Het volgende oefenduel voor N.E.C. staat gepland voor aankomende donderdag 13 juli 19.00 uur. Dan staan de Nijmegenaren op Sportpark Het Bospad tegenover VV Alverna.

Stand Keuken Kampioen Divisie
3 Volendam 55
4 Jong Ajax 54
5 NAC Breda 50
6 Go Ahead 48
7 Excelsior 47
8 NEC 45
9 Almere City 44
10 Telstar 44
11 Den Bosch 38
12 Jong Utrecht 38