Oefenduel Zaterdag 15 augustus 2020, 17:00 Stadion an der Römerstraße
SV Straelen
3 0
N.E.C. verliest van SV Straelen

Om 16.45 uur werd er afgetrapt in het Stadion an der Römerstraße in Duitsland enkele kilometers over de grens. Édgar Barreto verscheen aan de aftrap en maakte zijn rentree voor de Nijmegenaren. De wedstrijd begon een kwartier eerder vanwege een voorspelde storm.

De eerste tien minuten begon N.E.C. fel aan de wedstrijd wat zorgde voor een flink veldoverwicht. De Nijmegenaren kwamen een aantal keren gevaarlijk voor het doel, maar dit resulteerde niet in grote kansen. Na een kwartier spelen bereikte Rens van Eijden met een keurige steekbal Ole Romeny. De aanvaller haalde uit vanaf de rechterkant van het veld, maar zag zijn inzet voorlangs eindigen. Nog geen minuut later was er een soortgelijke situatie. Dit keer was het Elayis Tavsan die schoot, maar ook zijn schot eindigde niet tussen de palen.

Halverwege de eerste helft kwam Jonathan Okita gevaarlijk naar binnen via de linkerkant van het veld en creëerde ruimte om uit te halen. Zijn schot leek richting doel te gaan, maar eindige uiteindelijk toch op een Duits been. Het eerste wapenfeit van de thuisploeg kon genoteerd worden na 37 minuten spelen, maar het schot eindige ruim over het doel van Alblas. Kort voor rust ontving de aanvoerder van SV Straelen, Kevin Weggen een gele kaart van arbiter Martin Ulankiewicz na een harde overtreding op Dirk Proper. De teams gingen rusten met de brilstand op het scorebord. N.E.C. had een veldoverwicht, maar kon dit niet omzetten tot een doelpunt.

De tweede helft werd er eentje om snel te vergeten. N.E.C. kwam niet meer in het spel van de eerste helft en creëerde nauwelijks kansen. Na 70 minuten kwam de thuisploeg op voorsprong. Een vrije trap van de Duitsers kwam terecht bij Cagatay en die kon succesvol binnenschieten, 1-0. N.E.C. ging op jacht naar de gelijkmaker, maar helaas zonder succes. Ole Romeny speelde zichzelf knap vrij en stond oog in oog met doelman Udegbe, maar zag zijn inzet gekeerd worden. Enkele minuten later volgde weer een grote mogelijkheid voor de Nijmegenaren. Joep van der Sluijs kwam in een kansrijke positie, maar zijn schot eindige op de vuisten van de sluitpost.

De score werd in de 77e minuut verdubbelt door de thuisploeg, opnieuw uit een dode spelsituatie. Een hoekschop kwam op het hoofd terecht van Nederlander Ferry de Regt en die kon vrij inkoppen, 2-0. In de 83e minuut werd de eindstand op het bord gezet. Slordig uitverdedigen van N.E.C. resulteerde in opnieuw een tegendoelpunt. Dit keer was Bouchama de gevierde man, 3-0.

Na 90 minuten voetbal blies arbiter Ulankiewicz voor het eindsignaal. Na een sterke eerste helft, volgde uiteindelijk toch een teleurstellende tweede helft voor de Nijmegenaren. Volgende week dinsdag speelt N.E.C. een oefenwedstrijd in het Goffertstadion tegen TOP Oss.