Voorbereiding Vrijdag 12 juli 2019, 19:00 Stadion am Zoo
Wuppertaler SV
3 3
N.E.C. en Wuppertaler SV spelen gelijk in Stadion Am Zoo

N.E.C. heeft vanavond met 3-3 gelijkgespeeld in het Stadion Am Zoo. De wedstrijd tegen Wuppertaler SV betekende direct het einde van een trainingsweek in Duitsland. De Nijmeegse treffers werden geproduceerd door Anthony Musaba, Sven Braken en Mike Ndayishimiye.

De Duitsers begonnen fel aan de wedstrijd. N.E.C. werd in de achteruit gedrukt en dit leverde enkele mogelijkheden op voor de thuisploeg. Mattijs Branderhorst kon een snelle tegentreffer, na slechts drie minuten voetbal, nog voorkomen. De goalie keerde met een fabelachtige reflex op een harde inzet met het hoofd. In de rebound keerde de doelman nogmaals, waardoor de schade beperkt bleef tot een hoekschop.

Sterke fase

Na de sterke fase van Wuppertaler SV kwam N.E.C. beter in de wedstrijd. Na negentien minuten leverde de eerste grote kans ook direct een doelpunt op. Josef Kvida wist met een harde inspeelpass Anthony Musaba te bereiken, die op zijn beurt feilloos raak wist te schieten: 0-1. Slechts enkele minuten later verdubbelde N.E.C. de score, nadat de scheidsrechter korte tijd eerder naar de stip wees. Sven Braken faalde niet en bracht de Nijmegenaren op een 0-2 voorsprong. Na iets meer dan een halfuur kwam ook de thuisploeg op het scorebord. Lucas Knechtel wist een voorzet al vallend tot doelpunt te promoveren, waardoor N.E.C. een kwartier later met een minimale voorsprong de kleedkamers op mocht zoeken.

Tweede helft

In de tweede helft was het N.E.C. dat scherp uit de kleedkamers kwam. Al snel waren het Okita en Braken die een combinatie aangingen en gevaarlijk werden voor het doel van Lübcke. Het schot van Okita kreeg helaas niet de juiste richting mee. De wedstrijd kwam meer in balans en kansen waren er nauwelijks meer te noteren. Tot het moment dat Wuppertaler SV uit het niets op gelijke hoogte kwam. Een Duitse inzet was Branderhorst te machtig, die de bal net achter de lijn wegtrok. Na de gelijkmaker was N.E.C. enkele minuten de kluts kwijt en daar profiteerde de thuisploeg optimaal van. Iets meer dan een minuut later verdiende de ploeg een strafschop, welke vervolgens onberispelijk werd binnengeschoten: 3-2. Lang kon de ploeg niet genieten van een voorsprong, want Ndayishimiye kwam razendsnel met een antwoord na een dieptepass: 3-3. Het gelijkspel betekent het einde van het trainingskamp in Duitsland. Aanstaande maandag neemt N.E.C. het in Druten op tegen Dio’30.