N.E.C. gaat ten onder in waterkoud Zwolle

Geschreven door Guy Habets

PEC Zwolle – N.E.C. seizoen 2016-2017

N.E.C. heeft op een koude vrijdagavond in Zwolle een onnodige nederlaag geleden. PEC Zwolle versloeg de Nijmegenaren met 2 – 0 en is daardoor tot op twee punten genaderd in de ranglijst. Nicolai Brock-Madsen en Queensy Menig straften een mindere tweede helft van de mannen uit de Keizerstad af.

Na de aftrap van Jordan Larsson begonnen de Nijmegenaren furieus. Het doel van Van der Hart werd na vijf minuten al onder vuur genomen door Wojciech Golla, die met zijn kopbal de reflexen van de Zwolse keeper testte. Ook Jay-Roy Grot en Larsson kregen in het eerste kwartier al mogelijkheden om de score te openen.

PEC Zwolle leek daardoor wakker geschud te zijn, want de gastheren begonnen na het dominante eerste kwartier van N.E.C. wat meer naar voren te voetballen. PEC-spits Nicolai Brock-Madsen ging net voorbij aan een voorzet van Django Warmerdam en een volgende gevaarlijke voorzet kon maar net worden weggewerkt door Dario Dumić. Beide ploegen lieten zien te willen spelen voor de overwinning, maar de meeste kansen in de eerste helft waren voor N.E.C. Zo werd Larsson na een half uur spelen op weg naar het doel van Mickey van der Hart gestuurd, maar zijn gekrulde inzet met links vloog naast.

Af en toe vond ook PEC Zwolle de weg naar het doel van N.E.C. In een tijdsbestek van dertig seconden werd Joris Delle drie keer onder vuur genomen door de Overijsselse aanvallers, maar de Franse doelman bracht bekwaam redding. Delle was na veertig minuten echter kansloos na een schot van Menig, maar tot opluchting van de keeper en van heel N.E.C. belandde de poging van afstand op de paal. Helaas zagen de Nijmegenaren wel Jay-Roy Grot uitvallen, die vervangen werd door Taiwo Awoniyi. Vlak voor rust kreeg N.E.C. nog een enorme mogelijkheid om op voorsprong te komen, maar Van der Hart wist een schot van Dumić nog net tot corner te verwerken.

Ook in de tweede helft kreeg N.E.C. snel een grote kans, maar invaller Awoniyi kreeg de bal niet in het doel gefrommeld na een gevaarlijke voorzet vanaf de rechterkant. Ook voor PEC Zwolle diende zich daarna een uitstekende mogelijkheid aan om op voorsprong te komen, maar Kingsley Ehizibue schoot in kansrijke positie hoog over. De Zwollenaren openden daarmee een periode waarin ze erg gevaarlijk waren, maar nog niet tot grote kansen kwamen. De Nijmegenaren kwamen er maar sporadisch uit en een zacht schot van Janio Bikel was het belangrijkste wapenfeit.

Het was wachten tot PEC een keer gevaarlijk werd en toen dat gebeurde was het meteen raak. Brock-Madsen kwam in de zestienmeter in balbezit en werkte de bal langs Delle: 1-0. N.E.C. kwam even later goed weg, want Ryan Thomas trof namens PEC de lat. Tot overmaat van ramp viel Mikael Dyrestam daarna ook nog uit met een blessure.

Toen Mohamed Rayhi in de zeventigste minuut kiezelhard op de lat schoot leek een Nijmeegs offensief zich aan te dienen, maar uit de daaropvolgende tegenaanval schoot Queensy Menig in tweevoud de 2 – 0 voor PEC tegen de touwen. De Zwollenaren putten hier nog meer energie uit en stapelden daarna kans op kans, maar het lukte PEC niet om de derde treffer aan te tekenen. N.E.C. maakte ook geen aanspraak meer op een doelpunt, waardoor PEC Zwolle de zege gemakkelijk binnensleepte en de achterstand op N.E.C. verkleinde tot twee punten.

Overig nieuws

Sponsor afbeelding
  • Logo van GX Software
  • Logo van EnergieFlex
  • Logo van LEGEA
  • Logo van Hofmans at Home
  • Logo van Personato
  • Logo van Rabobank
  • Logo van Mise en Place
  • Logo van Voetbalshop
  • Logo van Toyota
  • Logo van Konings & Meeuwissen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Goffertgeluiden Inschrijven