Interview

Ali Messaoud:'Dit geeft hoe dan ook vertrouwen'

Ali Messaoud:'Dit geeft hoe dan ook vertrouwen'
“Het was een tijd geleden dat we gefeliciteerd konden worden, maar dit is wel weer even een lekker gevoel inderdaad”, zo reageerde middenvelder Ali Messaoud na de met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen AZ. “We hebben de afgelopen weken tegen elkaar gezegd dat we vrijuit moesten gaan voetballen en plezier moesten hebben, dat is het belangrijkste. Natuurlijk hebben we al die nederlagen achter de rug, maar we moeten er geloof in blijven houden. We kúnnen voetballen, maar op een gegeven moment moet je dat wel op het veld laten zien. Op de training lukten veel dingen die in de wedstrijden misgingen namelijk wel. Vandaag werd er bij vlagen gelukkig weer aardig gevoetbald.”

In het veld had Messaoud – op het eerste kwartier na – steeds het gevoel dat het wel goed zou komen in de wedstrijd tegen AZ. “Na een kwartier kwamen we onder de druk uit, ging het voor ons beter en had ik in het veld het gevoel dat het goed zou komen. Het duurde uiteindelijk alleen wel wat lang voor de 2-1 viel. Laten we het er maar op houden dat we de spanning er in wilden houden”, lacht hij.

Het laatste kwartier van de wedstrijd liep Messaoud trekkebenend over het veld. “Na die schop waarbij Haps een rode kaart kreeg had ik last van mijn knie. Terechte rode kaart overigens, het was een volle trap op mijn knie. Hij werd boos, maar ik ben geen matennaaier. Dit was gewoon terecht.” Over zijn eigen wedstrijd was Messaoud tevreden. “Het ging wel lekker. Weinig balverlies, assistje op Julian bij de 1-0. Verder heb ik vooral hard gewerkt. Al met al ben ik zeker tevreden.”

Omdat ook Sparta en Roda JC hun wedstrijden wonnen, zal N.E.C. volgende week in Heerenveen ook moeten winnen om nog kans te maken op rechtstreekse handhaving in de Eredivisie. Messaoud: “Het maakt niks uit dat zij ook gewonnen hebben. We moesten sowieso winnen vandaag, je hebt er niks aan om naar anderen te kijken. Dit geeft hoe dan ook vertrouwen naar volgende week toe. Dan gaan we gewoon ook in Heerenveen proberen te winnen. Op zo’n laatste speeldag weet je nooit wat er allemaal gebeurt. We moeten er gewoon voor gaan en na vandaag zal het vertrouwen op een goede afloop in ieder geval gegroeid zijn.”
Eredivisie Zondag 28 april 2024 Goffertstadion
N.E.C.
12:15
AZ

Stand Eredivisie
1 PSV 84
2 Feyenoord 75
3 FC Twente 63
4 AZ 55
5 Ajax 49
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36