Interview

Ali Messaoud:'Winnen was het enige dat we konden doen'

Ali Messaoud:'Winnen was het enige dat we konden doen'
N.E.C. deed wat het moest doen, maar het was uiteindelijk net niet voldoende om de nacompetitie te ontlopen. Ali Messaoud stond na afloop dan ook met een dubbel gevoel in de catacomben. Teleurstelling over de zestiende plek, maar tegelijkertijd het vertrouwen door de tweede zege op rij.

“Het is eigenlijk een heel dubbel gevoel. Natuurlijk ben je blij met de overwinning, maar uiteindelijk is er dan ook de teleurstelling dat we het net niet hebben gered”, vertelt Messaoud. “Maar goed, we hadden dit niet meer in eigen handen. Het enige dat we konden doen, was een goed resultaat behalen en daarmee vertrouwen tanken. Verder waren we afhankelijk van de concurrentie. Daar probeer je op het veld ook niet teveel mee bezig te zijn, want je wil ondertussen spelen met een leeg hoofd, maar stiekem kijk je toch een keertje naar het bord. Dan zie je dat het 1-0 staat voor Sparta en dan baal je natuurlijk, maar vervolgens hoor je het uitvak helemaal losgaan en weet je precies wat er aan de hand is. Dat voelde echt als een steun in de rug, maar helaas mocht het niet meer baten.”

Na een hele moeilijke reeks boekte N.E.C. tegen Heerenveen de tweede overwinning op een rij. De score in de slotfase zelfs nog hoger kunnen uitvallen dan 0-2. Messaoud prijst de invloed van Ron de Groot en Patrick Pothuizen op het team. “We wisten dat we goed konden voetballen, maar nu komt het er eindelijk uit. Ron de Groot en Patrick Pothuizen zijn de laatste weken heel erg bezig geweest om hun ideeën over te brengen op ons en je kunt zien dat het goed is gelukt. Ik denk dat we vorige week een hele goede wedstrijd hebben gespeeld en vandaag was het weer goed van onze kant. In de eerste helft hebben we volgens mij helemaal niets weg gegeven, in de tweede helft wel een paar mogelijkheden, maar uiteindelijk hadden we hier ook 0-5 of 0-6 kunnen winnen, hoe raar dat ook klinkt.”

Omdat Sparta ook een zege boekte, eindigt N.E.C. de competitie op de zestiende plek en is het veroordeeld tot de nacompetitie. Messaoud gaat die play-offs echter met vertrouwen tegemoet door de tweede driepunter op een rij. “Nu gaan we uiteraard met vertrouwen de nacompetitie in en dat hadden we wel even nodig na onze slechte reeks. Deze overwinningen bieden echt perspectief richting de play-offs wat dat betreft. Ik denk dat je als eredivisieploeg daar altijd favoriet in bent, maar iedere wedstrijd is een wedstrijd op zich. Maar natuurlijk is het zo dat als wij die wedstrijden ingaan zoals we de laatste twee weken hebben gedaan, wij als winnaar boven moeten drijven. Over FC Emmen weet ik eigenlijk helemaal niets, alleen dat ik er vroeger wel eens tegen gespeeld heb, maar dat wordt deze week uitgebreid besproken en dan komen wij goed voorbereid aan de aftrap, neem dat maar van mij aan.”
Eredivisie Zondag 28 april 2024 Goffertstadion
N.E.C.
12:15
AZ

Stand Eredivisie
1 PSV 84
2 Feyenoord 75
3 FC Twente 63
4 AZ 55
5 Ajax 49
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36