FC Emmen – N.E.C. in de media

Algemeen,

FC Emmen – N.E.C. seizoen 2016-2017

N.E.C. kende gisteravond in Emmen flinke opstartproblemen, maar uiteindelijk kwam alles goed. Met een 1-3 overwinning in de eerste wedstrijd van het tweeluik tegen FC Emmen hebben de Nijmegenaren zichzelf een uitstekende uitgangspositie verschaft om de finale van de play-offs om promotie- en degradatie te halen. Dit schreven de media over het duel in Emmen.

De Gelderlander

Gregor Breinburg nam zijn ploeg na de 1-0 achterstand op sleeptouw en zorgde vlak na rust voor de gelijkmaker. De captain mocht na afloop van de wedstrijd zijn verslag doen bij De Gelderlander, daar zei hij het volgende: “Ik vond dat we in de eerste helft niet best speelden. We maakten het onszelf erg moeilijk en met zo’n snelle achterstand kom je ook al snel in de problemen. Daarna wil je iets te forceren en in de rust probeer je elkaar weer scherp te krijgen”, aldus Breinburg. “We wisten van tevoren dat zij op de counter zouden gaan spelen. Ze wachten gewoon op een foutje van onze kant. In de eerste helft lijden we veel balverlies en dan zorg je er eigenlijk voor dat zij op die manier kunnen spelen. In de tweede helft was er echter niet veel meer meer aan de hand.”

“Na de gelijkmaker kregen wij veel meer ruimte en voetbalden we er veel gemakkelijker doorheen. In voetbal is het echter nooit gedaan, dus we moeten gewoon zorgen dat we zondag de boel op slot gooien. Ik ben er van overtuigd dat we kunnen winnen”, aldus de maker van de 1-1.

FOX Sports

De oefenmeester van de Nijmegenaren, Ron de Groot, prees zich na afloop van de wedstrijd gelukkig met de 1-3 uitslag: “Als het goed is gaan we dit niet meer weggeven, dat zou wel heel erg zijn natuurlijk. We hebben hier gewoon een goed resultaat neergezet na een moeilijk begin. Na vier minuten sta je al met 1-0 achter en krijgen zij zelfs nog een goede kans op de 2-0. Ik vond dat wij matig aan de eerste helft begonnen, waarbij we vooral veel problemen hadden op het middenveld. Er stonden te veel mensen voor de bal, waardoor zij in de omschakeling steeds gevaarlijk konden worden. Ik denk dat de jongens gewoon te graag wilden, ze waren misschien wat overenthousiast. We liepen te veel uit onze organisatie en zo’n vroege achterstand helpt natuurlijk ook niet om het vertrouwen hoog te houden. In de rust hebben we alles rechtgezet en ik denk dat ze het daarna goed hebben opgepakt”, aldus De Groot. “We hebben in de rust gewoon rustig gepraat, je gaat dan ook niet tegen elkaar schreeuwen. Ik vond ook niet dat het aan de instelling lag, maar meer aan bepaalde dingen in het veld die beter konden. Zij speelden op de counter en zoals ik al zei hadden wij in de eerste helft te veel mensen voor de bal. Als je dan balverlies lijdt kom je in de problemen. Voor de tweede helft kan ik niets anders doen dan mijn ploeg de complimenten geven. Ze hebben het uitstekend opgepakt”.

Omroep Gelderland

Aanvaller Jay-Roy Grot was gisteravond belangrijk voor zijn ploeg door de 1-2 op het scorebord te schieten. Het 19-jarige talent zag echter ook dat zijn ploeg het in de beginfase van de wedstrijd lastig had. “Nadat we op achterstand kwamen, kregen we het wel even lastig. Gelukkig bleven we rustig en konden we vanuit onze kwaliteit blijven voetballen”, zag Grot. “We lieten ons niet meeslepen door de 1-0 van Emmen en dan zie je dat we toch in staat zijn om een resultaat neer te zetten. We hebben nu drie wedstrijden op rij gewonnen en we hebben er nu nog net zo veel te gaan. Als we die ook winnen, spelen we volgend seizoen weer in de Eredivisie.”

 

EMMNEC-INDEMEDIA

Overig nieuws

Sponsor afbeelding
  • Logo van GX Software
  • Logo van EnergieFlex
  • Logo van LEGEA
  • Logo van Hofmans at Home
  • Logo van Personato
  • Logo van Rabobank
  • Logo van Mise en Place
  • Logo van Voetbalshop
  • Logo van Toyota
  • Logo van Konings & Meeuwissen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Goffertgeluiden Inschrijven