Algemeen

Adrie Bogers, Patrick Pothuizen en Wilfried Brookhuis assistent trainer-coaches

Adrie Bogers, Patrick Pothuizen en Wilfried Brookhuis assistent trainer-coaches
N.E.C. heeft Adrie Bogers aangesteld als assistent trainer-coach. Bogers treedt per 1 juli 2017 in dienst en tekent een contract voor twee jaar met een eenzijdige, door N.E.C. te lichten optie tot een jaar verlenging. Ook Patrick Pothuizen is aangesteld als assistent trainer-coach van het eerste team. Hij tekent een eenjarig contract. De technische staf, bestaande uit Bogers, Pothuizen en assistent- en keeperstrainer Wilfried Brookhuis en videoanalist Jaimy Hulsker is daarmee compleet, op de aanstelling van de hoofdtrainer-coach na.

De in Breda geboren Adrie Bogers speelde, op twee seizoenen bij KV Mechelen na, zijn hele carrière bij Noord-Brabantse clubs. De verdediger maakte in het seizoen 1983-1984 zijn debuut in het profvoetbal bij NAC Breda in de eerste divisie. Daarna maakte hij de overstap naar RKC Waalwijk en na zijn periode bij KV Mechelen speelde de Brabander nog vier seizoenen bij Willem II. Uiteindelijk sloot hij zijn betaald-voetbalcarrière af bij de club waar hij in totaal 250 wedstrijden voor actief is geweest: RKC Waalwijk.

Na zijn carrière in het profvoetbal ging Bogers aan de slag als trainer van Jong RKC. In december 2011 verkaste hij met trainer Željko Petrović naar het Japanse Urawa Red Diamonds. In het verre Oosten bekleedde Bogers de functie van assistent-trainer. In 2012 keerde de Brabander terug naar zijn geboortestad om de functie van assistent-trainer invulling te geven bij NAC Breda, waar hij ook nog even interim-hoofdcoach is geweest. In het seizoen 2013-2014 werd Bogers aangesteld als trainer bij Eerstedivisionist Sparta Rotterdam, waar hij interim-trainer Henk ten Cate mocht opvolgen. Na zijn vertrek in Rotterdam bekleedde hij nog twee jaar de functie van assistent-trainer bij Willem II, waarna N.E.C. hem nu dus verwelkomt binnen diezelfde functie.

Complementaire staf

Technisch directeur Remco Oversier licht de aanstellingen binnen de technische staf toe: "Met Adrie halen we een ervaren man binnen. Het is een type die veel aandacht besteedt aan analyses en individuele ontwikkelplannen van spelers. Daarnaast hebben we Patrick staan, een extraverte en directe assistent-coach met oog voor het team als geheel. Wilfried Brookhuis maakt het trio compleet als assistent- en keeperstrainer, met jarenlange ervaring als staflid. Jaimy Hulsker ondersteunt hen als full-time videoanalist. Ik verwacht dat we met deze mensen een technische staf hebben aangesteld die erg complementair is aan elkaar."

Zoektocht naar trainer-coach

Oversier vervolgt: "We zijn nog steeds zorgvuldig en hard op zoek naar een trainer-coach die boven deze technische staf komt te staan. Daarover voer ik meerdere gesprekken. Ik acht het van groot belang dat we uitkomen bij een trainer die natuurlijk goed bij deze club past en die met ons de uitdaging aan wil gaan. Er staat nu in ieder geval al wel een technische staf die de eerste trainingsweek kan gaan leiden."
Eredivisie Zondag 28 april 2024 Goffertstadion
N.E.C.
12:15
AZ

Stand Eredivisie
1 PSV 84
2 Feyenoord 75
3 FC Twente 63
4 AZ 55
5 Ajax 49
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36