Interview

Ted van de Pavert: “Wij lopen niet weg voor de favorietenrol”

Ted van de Pavert: “Wij lopen niet weg voor de favorietenrol”
Overgekomen van PEC Zwolle maakte Ted van de Pavert vrijdagavond zijn debuut voor N.E.C. De verdediger triomfeerde met een 3-1 zege op Almere City en was zelf nog even dichtbij een doelpunt in de eerste helft. Na afloop was hij dan ook zeer content met de seizoensstart.

“Het is vooraf natuurlijk altijd even afwachten hoe het gaat. Ik kwam erbij toen de voorbereiding al een tijdje bezig was, dan werk je toe naar de eerste wedstrijd en dan is het de vraag hoe je ervoor staat. Om dan zo te beginnen, is natuurlijk erg lekker”, aldus Ted van de Pavert. “Het geloof was er al binnen de spelersgroep en ik denk dat we dat vandaag heel goed opgepakt hebben. We hebben Almere onder druk kunnen zetten en voldoende kansen gecreëerd. Wellicht dat we de wedstrijd zelfs al eerder op slot hadden kunnen gooien. Zeker met het gevaar dat we stichtten uit corners hadden we na een half uur al op een ruime voorsprong kunnen staan. Ik kreeg zelf nog een kans bij de tweede paal, maar die werd helaas van de lijn gehaald.”

Ondanks het dominante spel van N.E.C., kreeg het voor rust nog wel een tegentreffer te verwerken. Uit een corner kon Valpoort een harde voorzet pardoes binnen tikken. Volgens Van de Pavert had de defensie daar beter kunnen handelen, maar hecht hij tegelijkertijd niet teveel waarde aan de goal. “Het was de eerste bal die we op doel kregen volgens mij. We geven daar twee keer te makkelijk een corner weg, waar de bal eigenlijk over de zijlijn moet. Dan moeten we de corner natuurlijk ook beter verdedigen, maar zit het ook niet helemaal mee dat de bal er via-via ingaat. Het is uiteindelijk ook een beetje een rommelgoal, dus het is niet zo dat we enorme kansen hebben weggegeven. Maar dan is het natuurlijk wel heel lekker om alsnog met een 2-1 voorsprong de rust in te gaan. De jongens voorin hebben zoveel snelheid en individuele acties in huis, dat we achterin en op het middenveld met een stabiele kern kunnen vertrouwen op de klasse van de jongens voorin. Volgens mij straalden we daarna ook uit dat we de zege over de streep gingen trekken. We gaven vrijwel niets weg en dat maakt je naar het einde toe nog sterker.”

Met de 3-1 zege is N.E.C. uitstekend begonnen aan het seizoen dat uiteindelijk moet leiden tot promotie terug naar de Eredivisie. Van de Pavert weet wat de doelstelling is en loopt daar samen met zijn teamgenoten niet voor weg. “Ik denk dat je de favorietenrol automatisch hebt als je bij N.E.C. zit nu. Daar lopen wij als spelers ook niet voor weg. Ik denk dat als je die rol niet op je wil nemen, dat je hier nu ook niet op de goede plaats bent. Het is duidelijk dat wij willen promoveren en dan is dit een prima begin geweest in dat streven.”
Eredivisie Zondag 28 april 2024 Goffertstadion
N.E.C.
12:15
AZ

Stand Eredivisie
1 PSV 84
2 Feyenoord 75
3 FC Twente 63
4 AZ 55
5 Ajax 49
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36