Algemeen

FC Emmen – N.E.C. in de media

FC Emmen – N.E.C. in de media
Dinsdagavond versloeg N.E.C. in de eerste ronde van de KNVB beker FC Emmen met 1-3. Sven Braken was tweemaal trefzeker, Arnaut Groeneveld maakte de derde Nijmeegse treffer. Dit werd er naderhand geschreven en gezegd in de media.

FOX Sports

Sven Braken reageerde na afloop voor de camera van FOX Sports: "Ik ben blij dat we een ronde verder zijn. Denk dat we vandaag goed voetbal hebben laten zien. Volgens mij was dit een echte bekerwedstrijd, op en neer de eerste helft. We komen gelukkig dan op een fout van hen op 1-1, terwijl we gedurende de wedstrijd gewoon prima voetbal laten zien met een aantal goede kansen. Dat probeerden we de tweede helft door te zetten en dat lukte. Dan kom je gelukkig snel op 2-1 en dan druk je door naar 3-1 en had het zelfs nog meer kunnen worden. De kansen gingen er nu wel in. We kunnen voornamelijk het goede gevoel meenemen naar de competitie en natuurlijk het gevoel van de overwinning. Wij kunnen als ploeg alleen maar groeien en goed voetbal laten zien, dat moeten we nu doorzetten."

Ook Adrie Bogers stond FOX Sports te woord: "We waren vandaag goed aan de bal waardoor Emmen daar geen druk op kreeg en we elke keer er onderuit konden voetballen. Uiteindelijk hebben we behoorlijk wat kansen gehad en daarvan hadden we er zelfs misschien wat meer hadden moeten maken. We zijn niet in de positie om wedstrijden te laten lopen, we willen graag in de KNVB Beker door en dat is gelukt. Daar ben ik zeker tevreden mee. We gaan nu op naar Jong PSV."

Omroep Gelderland

Mohamed Rayhi stond Omroep Gelderland te woord: "Na de 1-1 tegen Emmen met die late tegengoal was dit broodnodig. Als je gelijkspeelt tegen Emmen thuis dan snap ik dat supporters daar niet tevreden over zijn. Maar nu bekeren we door naar de volgende ronde dus dat is top. Het zou leuk zijn om Vitesse tegen te komen in de volgende ronde. Ik heb voor mijzelf een lastige periode afgesloten. De degradatie heeft er flink ingehakt bij mij, dan ga je de voorbereiding in van zes weken maar je weet dat je ook nog eens de eerste vier weken in de competitie niet mag spelen. Ik ben nu blij om weer te spelen en wil er met N.E.C. een mooi seizoen van maken."

N1

Ferdi Kadioglu was belangrijk met een assist op Arnaut Groeneveld. Voor de camera van N1 reageerde hij: "De trainer zei in de rust dat we moesten blijven voetballen omdat FC Emmen daar moeite mee had, als wij voetballend goed speelden. In de tweede helft gingen we daarmee door en maakten we dus ook 2-1 en 3-1 en misschien hadden we er meer moeten maken."

Eredivisie Zondag 28 april 2024 Goffertstadion
N.E.C.
12:15
AZ

Stand Eredivisie
1 PSV 84
2 Feyenoord 75
3 FC Twente 63
4 AZ 55
5 Ajax 49
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36