Interview

Kevin Jansen: “Heel blij dat ik weer negentig minuten heb gespeeld”

Kevin Jansen: “Heel blij dat ik weer negentig minuten heb gespeeld”
N.E.C. won dinsdagavond het bekertreffen tegen Achilles’29 met 3-0. Opvallende naam in de basisopstelling was Kevin Jansen, die lang geblesseerd was maar nu voor het eerst sinds zijn overstap van ADO naar N.E.C. in de basis mocht starten. De middenvelder kon zijn geluk niet op.

“Ik ben heel erg blij dat ik weer eens negentig minuten in het eerste mee heb kunnen spelen, want dat was al heel lang geleden”, vertelde Jansen na afloop. “Volgens mij heb ik elf maanden geleden voor het laatst een hele wedstrijd gespeeld, dus ik was hier heel erg aan toe. Hier kan ik mee verder, dus op naar meer wedstrijden.”

De 25-jarige Jansen had afgelopen vrijdag al een voorgevoel dat hij wel eens zou kunnen starten. “De trainer vertelde na de wedstrijd tegen FC Volendam dat hij vandaag enkele spelers rust zou geven. Toen had ik al in mijn achterhoofd dat ik mijn kans misschien zou gaan krijgen, dus het was niet helemaal een verrassing dat ik mocht spelen. Uiteraard was ik wel blij toen ik het gisteren definitief hoorde.”

Volgens de middenvelder uit Hoogvliet stond de wedstrijd alleen in het teken van de winst. “In de beker gaat het erom dat je gewoon doorkomt. Dan maakt het ook niet zo heel erg veel uit hoe je speelt. Wij waren zeker niet goed vandaag en we maakten erg veel slordige fouten, maar uiteindelijk draait het om de overwinning en die pakken we wel gewoon.”

De videoscheidsrechter speelde een belangrijke rol in de wedstrijd. Linksback Suently Alberto werd op basis van videobeelden weggestuurd en N.E.C. werd een penalty onthouden op advies van de videoscheidsrechter. Jansen meende dat het gebruik van de videoscheidsrechter weinig invloed had. “Soms heb je hem mee en soms heb je hem tegen. Het is alleen wel eens vervelend dat je zo lang op een beslissing moet wachten, maar je moet het er maar mee doen. Nu hadden zij er profijt van, maar misschien valt het de volgende keer in ons voordeel uit.”

Jansen ziet voor N.E.C. een mooie rol weggelegd in dit bekertoernooi. “We proberen gewoon zo ver mogelijk te komen, want met een gunstige loting kun je best een eind komen. In de afgelopen jaren zijn er al genoeg bekerverrassingen geweest, dus je weet nooit wat er gebeurt.”

De middenvelder hoopt in ieder geval op een mooie thuiswedstrijd in de achtste finale. “Het maakt me niet zo heel veel uit wie we krijgen, zolang we maar thuis kunnen spelen. Als we een zwakkere tegenstander thuis kunnen krijgen zou dat wel fijn zijn, want dan heb je een grotere kans om verder te komen. Maar als we een thuiswedstrijd tegen een ploeg uit de top drie van de Eredivisie loten zou dat ook mooi zijn voor de club. Ik denk hoe dan ook dat iedere club die hier naartoe moet het heel lastig gaat krijgen, dus daarom hoop ik ook dat we in De Goffert mogen spelen.”
Eredivisie Zondag 28 april 2024 Goffertstadion
N.E.C.
12:15
AZ

Stand Eredivisie
1 PSV 84
2 Feyenoord 75
3 FC Twente 63
4 AZ 55
5 Ajax 49
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36