N.E.C. met veteraan de klas in

Algemeen,

21. N.E.C. eert de veteraan2

N.E.C. heeft vandaag met veteraan Bram basisschool NSV2 in Nijmegen bezocht. Op school gaf Bram een presentatie over zijn uitzending naar Afghanistan en Bosnië-Herzegovina en wat voor impact dat op hem heeft gehad, zowel persoonlijk als op zijn leven in Nederland. Het project is een initiatief van de Jupiler League, waarbij alle veteranen die ons land kent tijdens speelronde 17 en 18 worden geëerd.

 
De leerlingen van NSV2 waren zichtbaar onder de indruk van het verhaal van Bram. Zo werd het muisstil toen hij zijn verhaal deed over zijn periode in Afghanistan: ”Je bent natuurlijk bang dat er wat gebeurt, maar daar moet je je niet door laten leiden. Uiteindelijk gaat het erom dat je de situatie zoals ie daar is verbeterd. Daarvoor ben je daar. Of ik gewond ben geraakt in mijn periode in Afghanistan? Psychisch wel.”
 
Volgens Bram is het belangrijk dat leerlingen op school weten wat een veteraan is: ”We hebben het ontzettend goed in Nederland. Ik benadruk dan ook graag dat je blij moet zijn met alles wat je hebt. Door te vertellen hoe het er in oorlogsgebieden aan toe gaat hoop ik mensen een inzicht te geven dat niets vanzelfsprekend is. Het werk van een militair is ontzettend belangrijk en ieder moment dat je dat kunt belichten moet worden aangepakt.”
 
N.E.C. – Helmond Sport
 
N.E.C. bedankt de Nederlandse veteranen voor hun inzet voor vrede, vrijheid en veiligheid. Daarbij is besloten om alle veteranen in de regio Nijmegen op vrijdag 15 december uit te nodigen en een ticket voor N.E.C. – Helmond Sport aan te bieden. Zij hebben daarnaast de mogelijkheid om familie, vrienden of kennissen met korting mee te nemen. Ook gedurende de voetbalavond staat de veteraan centraal, zo worden er witte anjers uitgedeeld aan het publiek en komen de spelers het veld op terwijl het Wilhelmus wordt afgespeeld.
 
Ben of ken jij een veteraan en zou je de wedstrijd N.E.C. – Helmond Sport willen bezoeken of willen assisteren bij verschillende activiteiten dan horen wij dat graag via [email protected] Op vertoon van uw veteranenpas kunt u sowieso een gratis kaart voor deze wedstrijd ophalen bij het stadion.

Overig nieuws

Sponsor afbeelding
  • Logo van GX Software
  • Logo van EnergieFlex
  • Logo van LEGEA
  • Logo van Hofmans at Home
  • Logo van Personato
  • Logo van Rabobank
  • Logo van Mise en Place
  • Logo van Voetbalshop
  • Logo van Toyota
  • Logo van Konings & Meeuwissen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Goffertgeluiden Inschrijven