N.E.C. zet Jong PSV in eigen huis met 2-0 op zij

Geschreven door Luc Keersmaekers

_J1T8756

Op een ijskoude donderdagavond wist N.E.C. in eigen huis drie punten te behalen tegen Jong PSV. De ploeg van Pepijn Lijnders ging ondanks een moeizame eerste helft met een 1-0 voorsprong rusten. Dankzij een doelpunt van Arnaut Groeneveld in de blessuretijd, toen Jong PSV door een rode kaart nog maar met tien man op het veld stond, boekten de Nijmegenaren uiteindelijk een 2-0 zege.

 
Het balbezit dat N.E.C. in de eerste paar minuten had resulteerde in de zesde minuut in een grote kans voor Groeneveld, die zijn tegenstander door de benen passeerde en vervolgens door kon lopen naar het doel van Yanick van Osch. Een redding van de doelman lag een droomstart van de Nijmegenaren echter in de weg. Ondanks het aandringen van N.E.C. in de beginfase mocht Jong PSV’er Matthias Verreth na tien minuten vanuit een vrije positie aanleggen, maar hij mikte te hoog. Enkele minuten later kreeg ook Groeneveld van een meter of twintig alle tijd en ruimte om uit te halen, maar zijn poging werd gekraakt.

De grootste kans na twintig minuten voetballen werd genoteerd voor Jong PSV, toen de bal op de paal werd gekopt en vervolgens via Delle en de lat van dichtbij over het doel ging. Waar N.E.C. in de beginfase het initiatief had wist Jong PSV nu meer de regie naar zich toe te trekken en een aantal keer ver op de helft van de Nijmegenaren te geraken. Op enkele oplevingen van Groeneveld na kwam de ploeg van Pepijn Lijnders in de rest van het eerste halfuur moeilijk tot echte mogelijkheden. Met name in het eindstation van een aanval ontbeerde het de passing aan nauwkeurigheid.

Ondanks het moeizaam ogende spel van N.E.C. kwamen de Nijmegenaren vlak voor rust op voorsprong door een eigen doelpunt van Jong PSV. Ferdi Kadioglu kreeg de bal ietwat gelukkig voor de voeten en schoot vervolgens via verdediger Dirk Abels raak. Vrijwel direct daarna floot scheidsrechter Martens voor de rust en konden de kleedkamers ondanks een beter spelend Jong PSV met een 1-0 voorsprong opgezocht worden.

Ongewijzigd betrad N.E.C. het veld voor de tweede helft, waarbij het ‘Al mot ik krupen’ nog door het Goffertstadion galmde toen de bal weer aan het rollen was gebracht. Na een kleine zestig minuten en geen overtuigend begin van de tweede helft voerde Lijnders zijn eerste wissel door: Ferdi Kadioglu verliet het veld voor Kevin Jansen. Het stadion veerde weer een keertje op toen Sven Braken, die Achahbar donderdagavond uit de basis had verdreven, zijn lichaam goed gebruikte en de bal vervolgens vanuit een moeilijke hoek op de paal schoot.

Meteen daarna kreeg Groeneveld nog een goede schietkans, maar ook hij wist niet doeltreffend te zijn. Nadat de twee momenten voor wat opleving hadden gezorgd kwam N.E.C. wat beter in de wedstrijd. De Nijmegenaren hielden de bal makkelijker in de ploeg dan in de eerste helft en een kleine twintig minuten voor tijd voerde Jong PSV dan ook een wissel door. Oud-N.E.C.’er Ritzmaier kwam in de ploeg en met nog een goede tien minuten op de klok ging wisselde ook N.E.C. nogmaals, waardoor vleugelaanvaller Rayhi plaats moest maken voor Jari Schuurman.

Inmiddels waren de laatste vijf minuten van de wedstrijd aangebroken en moest Jong PSV de wedstrijd met tien man uitspelen, na een terechte rode kaart voor de maker van het eigen doelpunt, Dirk Abels. De verdediger ging erg hard door op Calvin Verdonk, waarna het definitief gedaan was voor Jong PSV. Door de ruimte die er ontstond kon Groeneveld profiteren, nadat hij een lange bal aan de linkerkant ontving, naar binnen trok en uitstekend afrondde. Zo boekte N.E.C. de zeer welkome 2-0 overwinning op Jong PSV en kunnen de Nijmegenaren met een goed gevoel het Carnavalsweekend ingaan.

Overig nieuws

Sponsor afbeelding
  • Logo van GX Software
  • Logo van EnergieFlex
  • Logo van LEGEA
  • Logo van Hofmans at Home
  • Logo van Personato
  • Logo van Rabobank
  • Logo van Mise en Place
  • Logo van Voetbalshop
  • Logo van Toyota
  • Logo van Konings & Meeuwissen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Goffertgeluiden Inschrijven