Voorbeschouwing N.E.C. – Jong PSV

Geschreven door Teun van Thiel

Jong PSV – N.E.C. seizoen 2017-2018

In de eigen Goffert krijgt N.E.C. vanavond de kans om tegen Jong PSV het blazoen weer op te poetsen na de pijnlijke 1-0 nederlaag bij Emmen. Dat het heel wat beter moet dan afgelopen vrijdag in De Oude Meerdijk moge duidelijk zijn. N.E.C. wist voetballend geen kansen te creëren en presteerde daarmee ondermaats. Aan trainer Pepijn Lijnders de taak om de ploeg weer fris te krijgen en klaar te stomen voor de donderdagavondwedstrijd tegen de Eindhovenaren.

 
Jong PSV presteert dit seizoen prima in de Jupiler League. De ploeg van trainer Dennis Haar staat op de zesde plaats op de ranglijst (het resultaat van afgelopen maandag tegen MVV nog niet meegerekend) en won de vorige twee speelronden met 2-3 bij De Graafschap en met 4-1 van FC Eindhoven. Eind september speelden Jong PSV en N.E.C. in Eindhoven tegen elkaar. N.E.C. keek die avond al na twee minuten tegen een 1-0 achterstand aan, maar boog die achterstand om in een voorsprong middels doelpunten van Joppen, Van de Pavert en Golla. De drie punten leken binnen, maar dankzij twee doelpunten van Sam Lammers en goed keeperswerk van PSV-doelman Eloy Room werden de punten alsnog gedeeld: 3-3.

Vanavond zal N.E.C. alleen tevreden zijn als na afloop van de wedstrijd drie punten kunnen worden bijgeschreven. Niet alleen omdat op die manier de nare smaak van afgelopen vrijdag weggespoeld kan worden, maar veel meer nog omdat het razend belangrijk is in de titelstrijd. Pepijn Lijnders heeft in ieder geval weer genoeg te kiezen, aangezien de Nijmeegse ziekenboeg nagenoeg leeg is. Wie bij Jong PSV mee zullen doen is de vraag. Zo kon Dennis Haar afgelopen maandag beschikken over vier spelers uit de A-selectie van de Eindhovense ploeg, maar dat kan tegen N.E.C. zomaar weer anders zijn. Topscorer bij Jong PSV is spits Donyell Malen, die tot dusverre 8 keer wist te scoren. Hij wordt op de voet gevolgd door Sam Lammers (7 treffers) en Albert Gudmundsson (6).

Hoe het ook zijn mag en wie er aan beide kanten ook in het veld zullen staan, vanavond telt maar één ding: winnen en goede zaken doen in de gezamenlijk strijd richting het uiteindelijk doel.. promoveren, op welke manier dan ook!

Lees ook het wedstrijdverslag

Overig nieuws

Sponsor afbeelding
  • Logo van GX Software
  • Logo van EnergieFlex
  • Logo van LEGEA
  • Logo van Hofmans at Home
  • Logo van Personato
  • Logo van Rabobank
  • Logo van Mise en Place
  • Logo van Voetbalshop
  • Logo van Toyota
  • Logo van Konings & Meeuwissen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Goffertgeluiden Inschrijven