Algemeen

Andri Baldursson versterkt Nijmeegse selectie

Andri Baldursson versterkt Nijmeegse selectie
N.E.C. heeft met Bologna FC overeenstemming bereikt over de transfer van Andri Baldursson. De twintigjarige middenvelder uit IJsland wordt gehuurd met een optie tot koop. Het afgelopen seizoen kwam Baldursson op huurbasis uit voor de Deense topclub FC Kopenhagen. 

De twintigjarige Ijslandse middenvelder Andri Baldursson staat komend seizoen in de Nijmeegse driekleur op het veld in het Goffertstadion. De 1.87 meter lange middenvelder komt over van het Italiaanse Bologna FC, dat hem afgelopen seizoen bij het Deense FC Kopenhagen stalde. Hier wist hij tevens minuten te maken in de Conference League. Eerder speelde hij bij het plaatselijke Breidablik Kópavogur in Kópavogur, waar Andri zelf vandaan komt. 

“Baldursson is een controlerende middenvelder die de balans moet bewaken,” vertelt technisch directeur Ted van Leeuwen. “Een technisch en tactisch geschoolde speler, die ook zonder bal hard werkt. Vorig jaar hadden we hem al op de korrel, maar door de nacompetitie waren we toen net te laat.” Baldursson komt uit voor IJsland O21 en de nationale A-selectie van Arnar Vidarsson.
Eredivisie Zaterdag 30 maart 2024 Goffertstadion
N.E.C.
16:30
PSV

Stand Eredivisie
1 PSV 72
2 Feyenoord 62
3 FC Twente 53
4 AZ 49
5 Ajax 41
6 NEC 39
7 Go Ahead 37
8 FC Utrecht 36
9 Fortuna Sit. 34
10 Sparta R'dam 31