Algemeen

Anton Janssen nieuwe hoofdtrainer N.E.C.

Anton Janssen nieuwe hoofdtrainer N.E.C.
Per 27 augustus is Anton Janssen de nieuwe hoofdtrainer van N.E.C. Anton Janssen tekent een contract voor twee jaar in Nijmegen. 

De nieuwe hoofdtrainer zal voor veel mensen een oude bekende zijn. Janssen begon als profvoetballer bij N.E.C. in het jaar 1982. Vanaf 1986 speelde Janssen bij diverse clubs, waaronder PSV. Hiermee won hij in 1988 de Europacup I. Zes jaar later keerde hij terug op het oude nest.

Na zijn profcarrière ging Janssen aan de slag bij de Voetbal Academie van N.E.C. als trainer van de A1. In het seizoen 2010/2011 heeft Janssen zijn diploma Coach Betaald Voetbal gehaald tijdens een stage als trainer bij eerste selectie van N.E.C. Als trainer vierde hij successen bij Jong PSV met de bekerwinst en het kampioenschap in de Hoofdklasse met VV Gemert. Nu maakt Janssen de overstap als hoofdtrainer van FC Oss naar zijn club in Nijmegen.

Jack de Gier
Naast de komst van een nieuwe hoofdtrainer is Jack de Gier per 28 augustus aangesteld als assistent-trainer naast Ron de Groot en Wilfried Brookhuis. De Gier speelde vanaf 1998 drie seizoenen in de kleuren rood-groen-zwart, waarin hij tweemaal clubtopscorer werd. Ook De Gier begon zijn trainerscarrière bij de Nijmeegse Eredivisionist. Als hoofdtrainer van Jong N.E.C./FC Oss en assistent van de eerste selectie van N.E.C. was Jack de Gier samen met Patrick Kluivert mede verantwoordelijk voor het succes van Björn Vleminckx.

Technisch directeur a.i. Edo Ophof licht de aanstelling van Janssen en De Gier als volgt toe:
"Met hoofdtrainer Anton Janssen en zijn assistent Jack de Gier, Ron de Groot en Wilfried Brookhuis hebben wij in onze ogen de juiste personen bij N.E.C. die inhoud geven aan alle facetten die vandaag de dag van Eredivisie trainers gevraagd worden. Beide heren kennen de club goed en ademen de clubcultuur. Zij passen dan ook uitstekend bij de visie en werkwijze  van N.E.C. waarbij ontwikkeling een prominente plek inneemt. Onder De Gier, De Groot en Brookhuis"

Eredivisie Zondag 12 mei 2024 Goffertstadion
N.E.C.
14:30
Feyenoord

Stand Eredivisie
1 PSV 87
2 Feyenoord 78
3 FC Twente 63
4 AZ 61
5 Ajax 52
6 NEC 50
7 FC Utrecht 49
8 Go Ahead 43
9 Sparta R'dam 43
10 Heerenveen 37