Algemeen

Bart van Rooij: 'Zegt veel dat we balen van een gelijkspel tegen Heerenveen'

Bart van Rooij: 'Zegt veel dat we balen van een gelijkspel tegen Heerenveen'

N.E.C. maakt tot dusver een prima seizoen in de Eredivisie door. Na vier seizoenen afwezigheid staan de Nijmegenaren nu op achttien punten uit twaalf wedstrijden en het was tekenend dat na het gelijkspel tegen sc Heerenveen (1-1) de teleurstelling overheerste.

Dat gold zeker voor Bart van Rooij. De rechtsback zag dat Jonathan Okita in blessuretijd op de paal schoot en dacht heel even dat de overwinning binnen was. "Ik zag die bal er al invliegen", zei hij na de wedstrijd. "Dan baal je ontzettend, zeker omdat je ook nog op voorsprong gestaan hebt. Maar om het positief te houden: het zegt veel over ons dat we staan te balen. We zijn de nummer zeven van de Eredivisie en we zijn niet tevreden met een punt tegen Heerenveen. Dat betekent dat we als groep hogerop willen, beter willen en elke wedstrijd geen genoegen nemen met minder dan drie punten. Daar kunnen we trots op zijn."

Met een drieluik tegen sc Heerenveen, FC Groningen en FC Twente achter de rug staat N.E.C. er uitstekend voor. De traditionele subtoppers wisten allemaal niet te winnen van de formatie van trainer Rogier Meijer en daar heeft Van Rooij wel een verklaring voor. "We zijn aan de bal echt goed, we houden geduld, laten tegenstanders druk zetten en vinden dan de ruimte erachter, we raken nooit in paniek en verdedigend staat het gewoon heel goed. Dan is het lastig voor een tegenstander om daar mee om te gaan. Daarnaast zit het met de teamspirit echt heel goed. We stralen uit dat we het samen doen."

De rechtsback bedoelt daarmee dat niet alleen de elf spelers, de wisselspelers en de technische staf het klusje moeten klaren. Ook de Nijmeegse aanhang, die bij de wedstrijd tegen sc Heerenveen met ruim 1200 man sterk in de omloop rondom de Goffert stonden, speelt een rol. "Het is simpelweg fantastisch dat ze er waren. Het is een moeilijke periode voor de club buiten het veld en als je dan ziet dat ze op een koude zaterdagavond met 1200 man buiten het stadion staan, dan doet dat wat met ons als team. Ik ben trots op de club en ook echt trots op de supporters. Dat is toch ónze achterban. Geweldig, we zijn er heel blij mee.

Het is nog afwachten wanneer N.E.C. weer kan rekenen op support bij de wedstrijd. De komende drie speelronden van de Eredivisie zijn ten minste zonder publiek. Voor N.E.C. betekent dit dat er geen publiek in de omloop aanwezig zal zijn.

Eredivisie Zondag 12 december 2021 Goffertstadion
N.E.C.
20:00
PSV

Stand Eredivisie
6 FC Twente 25
7 SC Cambuur 24
8 AZ 23
9 Heerenveen 21
10 Go Ahead 20
11 NEC 19
12 FC Groningen 18
13 Willem II 18
14 RKC Waalwijk 15
15 Heracles 14