Algemeen

Bekerduel Quick - N.E.C. verplaatst

Bekerduel Quick - N.E.C. verplaatst

De bekerwedstrijd in de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker tussen N.E.C. en Quick is verschoven naar begin december. Het duel stond aanvankelijk ingepland op dinsdag 27 oktober. Vanwege de dinsdag gepresenteerde aangescherpte coronamaatregelen omtrent het amateurvoetbal is de wedstrijd nu alsnog verplaatst. 

De TOTO KNVB Beker wordt door de overheid wel gezien als een betaald voetbalcompetitie en kan in die hoedanigheid dan ook doorgang vinden. Alleen nemen er ook amateurverenigingen deel aan het toernooi. Alle bekerduels waarbij een amateurclub binnen de lijnen verschijnt, worden verplaatst naar 1 en 2 december, dus ook Quick - N.E.C. Bekerontmoetingen tussen twee betaald voetbal organisaties vinden nog wel plaats zoals oorspronkelijk gepland op 26, 27 en 28 oktober.

Intern wordt er bij de KNVB nog gesproken over eventuele complicaties. Mocht het bijvoorbeeld zo zijn dat amateurverenigingen op 1 en 2 december nog steeds niet mogen deelnemen, dan worden zij uitgesloten van verdere deelname. De betaald voetbalclub gaat in dat geval door naar de volgende ronde. 

Eredivisie Zaterdag 14 augustus 2021 Johan Cruijff Arena
Ajax
21:00
N.E.C.

Stand Eredivisie