Algemeen

Dossier Moskou deel 3: Moestafa El Kabir blikt vooruit

Na de training in het stadion van Spartak Moskou vroegen we Moestafa El Kabir naar zijn gevoel over de afgelopen tijd. De aanvaller loopt 24 uur per dag rond met een glimlach van oor tot oor. En dat is niet geheel onterecht gezien zijn razendsnelle ontwikkeling. De aanvaller aan het woord: 'Dat ik nu hier in Moskou ben is het mooiste wat ik tot nu toe heb meegemaakt. Het is allemaal snel gegaan, maar dat wil niet zeggen dat ik er niet van heb kunnen genieten. Ik vind het fantastisch en het is een eer om morgen te mogen spelen.

Dat ik nu vier keer bij de selectie heb gezeten en daarvan drie keer in de basis heb gestaan was zeker een verrassing. Hier heb ik alleen van durven dromen. Natuurlijk hoopte ik op een kans maar vanaf het begin starten is niet iets waar ik direct rekening mee heb gehouden. Het team gaat er ook goed mee om. Ik denk ook niet dat ik een andere speler ben dan toen ik bij Jong N.E.C. speelde. Ik ben alleen wat rustiger, ik hou me wat meer in. Daarin wordt ik ook gecoacht door mensen om me heen. Vooral met Youssef El-Akchaoui praat ik hier veel over. Ik kan me sowieso geen misstap meer veroorloven met mijn verleden. Ik heb genoeg meegemaakt door mijn redelijk grote mond en denk nu echt twee keer na voordat ik iets zeg.

Mijn verwachting over de wedstrijd van morgen? We hebben al wat beelden gezien. De trainer heeft uitgelegd waar we ze pijn kunnen doen. We zijn natuurlijk niet voor onze lol hier. Als ik morgenochtend wakker wordt, dan zal mijn eerste gedachte zijn: Vandaag gaan we 3 UEFA Cup punten halen!'


Moestafa El Kabir

Eredivisie Maandag 6 mei 2024 Van Donge & De Roo Stadion
Excelsior
20:00
N.E.C.

Stand Eredivisie
1 PSV 84
2 Feyenoord 75
3 FC Twente 63
4 AZ 58
5 Ajax 49
6 NEC 47
7 FC Utrecht 46
8 Sparta R'dam 43
9 Go Ahead 42
10 Heerenveen 36