Algemeen

Erevoorzitter Hans van Delft overleden

Erevoorzitter Hans van Delft overleden

Hans van Delft, erevoorzitter van N.E.C., is gisteravond op 73-jarige leeftijd overleden. Van Delft was van april 1997 tot en met juli 2006 voorzitter van N.E.C. en was daarnaast als investeerder betrokken bij de club.

Van Delft maakte als ondernemer naam in Nijmegen. Na zijn aanstelling in 1997 werd onder meer het Goffertstadion fors verbouwd. Daarnaast leefde de club volledig op en werd de basis gelegd voor een lang verblijf in de Eredivisie, waarin het halen van Europees voetbal als ultiem hoogtepunt kan worden bestempeld. De Grote Dikke Leider (GDL), zoals hij door supporters nog altijd liefkozend werd genoemd, was al gelangere tijd ziek en had geen uitzicht meer op herstel. Zijn afscheid doet pijn in ons Rood-Groen-Zwarte hart.

Eerbetoon

Afgelopen week bracht Legio Noviomagum nog een eerbetoon aan het adres van Van Delft. Middels een metersgroot spandoek werd de erevoorzitter een hart onder de riem gestoken en bedankt voor de jarenlang bewezen diensten.

N.E.C. wenst zijn vrouw Ineke, zoon Tim, dochter Roos, kleinkinderen en andere naasten ontzettend veel sterkte toe in deze moeilijke periode.

Eredivisie Zondag 28 april 2024 Goffertstadion
N.E.C.
12:15
AZ

Stand Eredivisie
1 PSV 84
2 Feyenoord 75
3 FC Twente 63
4 AZ 55
5 Ajax 49
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36