Algemeen

Excelsior - N.E.C. in de media

Excelsior - N.E.C. in de media

N.E.C. verloor afgelopen vrijdag met 2-1 op bezoek bij Excelsior. De nederlaag betekende niet alleen een domper in de competitiestand, ook de strijd voor de tweede periode is na het verlies gestreden. Dit schreven de media over het duel van afgelopen vrijdag.

Forza N.E.C.

Forza N.E.C. sprak met Randy Wolters die weer eens binnen de lijnen kwam voor de Nijmeegse grootmacht. De aanvaller kon de achterstand niet ongedaan maken met zijn ploeg. Wolters viel voor de laatste keer in een competitiewedstrijd in tegen NAC Breda.

“Ik ben voetballer geworden om te voetballen en niet om op de bank te zitten. Dan draag je een bepaalde frustratie met je mee. Ik denk dat ik vaak zat heb laten zien dat ik belangrijk kan zijn voor dit team. Dan is het frustrerend dat ik dat nu even niet kan laten zien, maar de resultaten waren goed dus dan moet ook ik een pas op de plaats maken. Een winnende trainer heeft altijd gelijk. Ik heb er nooit met de pet naar gegooid en heb altijd hard getraind. Maandag speelde ik goed bij Jong N.E.C., misschien was deze invalbeurt wel een beloning”, vertelde Wolters.  

Het verlies heeft een bittere smaak, want de aspiraties voor de tweede periodetitel zijn niet meer haalbaar voor N.E.C.  “Ik had deze periode heel graag gewonnen, dat had ik iedereen bij de club gegund. Dat ik niet speel is frustrerend voor mij, maar N.E.C. draait niet om mij. Dat is misschien een politiek correct antwoord, maar het zijn wel de feiten. Ik heb altijd tegen de trainers gezegd dat ik paraat sta als ze me nodig hebben. Ik doe er alles aan om elke dag honderd procent te geven voor deze club. Dat kan ik mezelf nooit kwalijk nemen. Ik ben een vechter en ik wacht op mijn moment.”

De voorhoedespeler viel in met nog tien officiële minuten speeltijd te gaan. “Ik kreeg niet veel de bal. Ik had twee of drie lekkere acties aan de zijkant, maar het was lastig. We speelden veel de lange bal. Ik hoopte op een voorzet die binnengetikt kon worden, maar helaas”, reflecteerde hij. “De laatste keer dat ik speelde was ook hier, in de beker. Toen ging het best goed. Natuurlijk heb ik ook weleens slechte wedstrijden gespeeld, maar ik heb ook laten zien dat ik van waarde kan zijn voor dit team. Er zullen altijd mensen met kritiek zijn, dat is ook prima. Als je geen kritiek krijgt, is er ook iets niet goed. Het vertrouwen in mezelf verlies ik nooit.”

Omroep Gelderland

Na afloop sprak N.E.C.-trainer Francois Gesthuizen met Omroep Gelderland. De oefenmeester was op zijn zachtst gezegd teleurgesteld in het optreden van zijn elftal in Kralingen.

“Terwijl we wel goed beginnen. Zij speelden precies zoals we het hadden verwacht. We hadden een mannetje vrij op het middenveld, maar dan moet je wel initiatief durven nemen”, begon Gesthuizen zijn relaas. “Ook zonder de bal. Dan moet je wel durven door te draaien als middenvelder en moeten de backs soms uitzakken. Dan wil ik spelers zien die in-dribbelen. Maar dat gebeurde niet meer.”

Volgens de trainer ontbrak het aan karakter in Rotterdam. “Lef is juist onze pijler, maar we lieten ons veel te vaak aftroeven. Met lef begint het, maar er hing een bepaalde matheid over de ploeg. Bij die 2-1 oogt het ook allemaal veel te apathisch in de lijn van de eerste helft.”

FOX Sports

Rens van Eijden stond FOX Sports te woord in de catacomben van het Van Donge & Van Roo stadion. De aanvoerder was kritisch en teleurgesteld na het verlies. “Ik denk dat we het aan onszelf te danken hebben. We begonnen goed. We vonden de vrije man, veel lopende mensen. Vervolgens kwam er een beetje angst in het elftal en werd het statisch voetbal.”

Dat lag volgens Van Eijden niet eraan doordat ze zich lieten terugzakken. “Dat denk ik niet, nee. We zetten juist hoog druk, waardoor je ook zag dat Excelsior de hele eerste helft niet écht gevaarlijk is geworden. Dat gebeurden hoogstens als wij de bal verloren”, verklaarde de captain. “Vervolgens zie je na twintig minuten dat zij meer grip krijgen op de wedstrijd. Toen kwamen we niet meer aan voetballen toe en gingen sommige jongens verstoppertje spelen.”

De verdediger zag dat het niveau van de wedstrijd daalde na een kwartier voetbal. “Het was een zeer matig niveau van beide kanten”, klonk hij kort en bondig. Vervolgens was Van Eijden kritisch over het vertoonde spel met zijn ploeg. “Als je kijkt hoe Ole (Romeny red.) hem binnenschiet, dan is dat fantastisch; maar vervolgens spelen we veel te statisch.” Ook lag dat aan de tactiek van de gastheren. “Ik denk dat Excelsior de hele wedstrijd naar achteren gelopen heeft. Daar zijn wij niet goed mee omgegaan uiteindelijk. Het is constant de juiste keuzes maken, ook in spelhervattingen. Dan zie je dat-dat niet gebeurd en is het 2-1”, analyseerde de ervaren Van Eijden. “We moeten wat harder voor elkaar gaan zijn.”

Oefenduel Zaterdag 8 augustus 2020 De Eendracht
N.E.C.
18:00
S.C. NEC

Stand Keuken Kampioen Divisie
3 Volendam 55
4 Jong Ajax 54
5 NAC Breda 50
6 Go Ahead 48
7 Excelsior 47
8 NEC 45
9 Almere City 44
10 Telstar 44
11 Jong Utrecht 38
12 Den Bosch 35