Algemeen

Excelsior - N.E.C. in de media 

Excelsior - N.E.C. in de media 

N.E.C. ging vrijdagavond op bezoek bij Excelsior in het Van Donge & De Roo Stadion. Het bezoek in Rotterdam liep uit op een teleurstelling, aangezien de Nijmegenaren met een verliespartij weer de weg huiswaarts moesten vinden. De rood-groen-zwarten kwamen nog wel op voorsprong via een uithaal van Javier Vet. In de tweede helft vocht Excelsior zich terug in de wedstrijd via een dubbelslag van Joël Zwarts. In het restant van de wedstrijd kwam N.E.C. niet meer tot een doelpunt, waardoor het wederom een teleurstellend resultaat boekte. N.E.C. staat na de verliespartij nog steeds op de zesde plaats met 57 punten. Lees hier wat er de revue passeerde in de media na de wedstrijd tegen Excelsior:

Omroep Gelderland

Trainer Rogier Meijer was des duivels voor de journalist van Omroep Gelderland: “Een verschrikkelijke tweede helft. We hadden bij rust met 2-0 of 3-0 voor moeten staan, maar na rust blijft er niks van over. Een elftal dat niet met elkaar de strijd aangaat en te makkelijk is met verdedigen. Dit kan zo niet. Anders gaat het seizoen als een nachtkaars uit. De tweede helft vond ik echt schandalig, we laten elkaar gewoon vallen. Het begint met strijd, het begint met elkaar helpen. En voor rust moeten we de kansen afmaken, anders roep je dit over jezelf af."

Ook middenvelder Dirk Proper stond de lokale krant teleurgesteld te woord: “Er was zo weinig agressiviteit op de bal. We moeten veel meer in de duels komen. Nu leek het of Excelsior geweldig kon voetballen, maar dat kan nooit als je er wel kort op zit. En als je ziet hoe wij de goals weggeven. De eerste goal, de bal gelijk door de as heen. Dan is het niet lastig voor hun om te scoren. We hadden het voor de rust al moeten beslissen. Dat is een herhalend verhaal bij ons. We kunnen best wel leuk voetballen soms en creëren best wel wat kansen. Het is frustrerend dat het zo vaak gebeurt. Het gaat uiteindelijk om de punten, de bal moet tegen het netje. Maar hoe vaak hebben wij het dit seizoen nou afgemaakt? Nu sta je ook weer met nul punten en een hele slechte tweede helft."

ESPN

N.E.C.-spits Rangelo Janga kreeg voor de camera van ESPN vragen over zijn doelpuntenproductie: “Ik zie dat ik met mijn snelheid meerdere mogelijkheden heb gecreëerd om te scoren. Je moet natuurlijk wel nadenken over de kansen die je gemist hebt, maar je moet wel door. Ik voel nog steeds het vertrouwen van de trainer.” Toch kan Janga niet ontkennen dat hij baalt van de vorm waar N.E.C. nu in zit: “Na zo’n reeks is het nog vervelender als je weer verliest. Ik hoop dat het geen patroon wordt. We spelen goed in de eerste helft, maar misschien is er daarna toch een gebrek aan focus bij het team.”

Keuken Kampioen Divisie Woensdag 12 mei 2021 Goffertstadion
N.E.C.
20:00
FC Dordrecht

Stand Keuken Kampioen Divisie
2 Graafschap 76
3 Go Ahead 74
4 Almere 74
5 NAC Breda 73
6 FC Volendam 63
7 NEC 63
8 Roda JC 57
9 Excelsior 48
10 Helmond Sp. 44
11 TOP Oss 44