Algemeen

FC Dordrecht - N.E.C. in de media

FC Dordrecht - N.E.C. in de media

Afgelopen vrijdag stelde N.E.C. teleur, nadat er tegen hekkensluiter FC Dordrecht werd verloren met 2-0. De Nijmegenaren kwamen er, in een uiterst moeizaam duel tussen beide ploegen, na de 1-0 niet meer aan te pas. De N.E.C.-defensie werkte een Dordrechtse vrije trap ongelukkig in eigen doel: 1-0. Lang bleef het bij het minimale verschil, waardoor N.E.C. nog uitzicht had op één punt, maar De Schapenkoppen bezegelde net voor tijd het Nijmeegse lot: eindstand 2-0. Dit is wat de media erover schreven.

Omroep Gelderland

Invaller Jellert van Landschoot verscheen voor de camera’s van Omroep Gelderland. “Dit is gewoon heel slecht van ons”, begon Van Landschoot tegen de reporter. “De ontgoocheling heerst nu. Tegen de leider De Graafschap pakken we een welverdiend punt en dan komen we naar hier om punten te nemen en dan doen we gewoon mee. Maar dan verliezen we. Heel slecht.” N.E.C. raakt door het verlies de top van de ranglijst uit zicht, waar het verschil met nummer één Graafschap acht punten bedraagt. Ook tegen FC Dordrecht mocht de Belg invallen in de tweede helft. Nadat de wedstrijd één uur oud was, kwam de middenvelder binnen de lijnen. “'Ik probeer dan nog om de energie erin te stoppen, maar tevergeefs. Ik heb het zelf ook moeilijk, maar het zijn keuzes van de coach. Ik kan daar niet veel aan doen. Ik moet keihard verder werken en me tonen. Maar het gaat nu vooral om het team. We moeten opstaan als team, want dit kan niet”, werd Van Landschoot geciteerd door de omroep.

FOX Sports

Woordvoerder van het driemansschap bij N.E.C. Francois Gesthuizen stond na afloop FOX Sports te woord in de catacomben van het Riwal Hoogwerkers Stadion. “Totaal onnodige nederlaag dit. Ik denk dat er maar één ploeg de lakens heeft uitgedeeld, en dat waren wij”, stak de oefenmeester van wal. “Uiteindelijk is het ook een kwaliteit dat je doelpunten voorkomt en zelf dingen creëert. Dat hebben we niet goed gedaan.”

N.E.C. kreeg het in Dordrecht vooral moeilijk tijdens spelhervattingen, waaruit beide tegendoelpunten ontstonden. “Het was weer uit een spelhervatting, wat totaal onnodig was. Dan boks je de hele tijd tegen die 1-0 achterstand aan. We gingen steeds meer risico nemen en we hebben aanvallend gewisseld. Uiteindelijk krijg je wéér een goal tegen uit een standaardsituatie en is de wedstrijd klaar.” “Als je kijkt naar ons doelsaldo, krijgen we te makkelijk doelpunten tegen. Hoop spelhervattingen. Daarnaast creëren we te weinig, om aanspraak ergens op te maken”, besloot Gesthuizen vrijdagavond.

De Gelderlander

Het dagblad citeerde Zian Flemming na afloop. De geboren Amsterdammer baalde enorm van het verlies tegen Dordrecht. “Wij waren de hele eerste helft de betere ploeg. Alleen waren wij te slordig in de eindfase”, begon Flemming zijn betoog over de eerste helft. N.E.C. kwam uiteindelijk de 1-0 niet meer te boven en zag de thuisploeg uitlopen naar 2-0. “We hadden het lastig. Toen was het verschil met de eerste helft wel erg groot. Ik ben naar NEC gekomen om goed te spelen. Om belangrijk te zijn voor de ploeg. En om te winnen”, klonkt de middenvelder teleurgesteld. Komende wedstrijd ontvangt N.E.C. vrijdagavond Go Ahead Eagles in De Goffert.

Stand Keuken Kampioen Divisie
3 Volendam 55
4 Jong Ajax 54
5 NAC Breda 50
6 Go Ahead 48
7 Excelsior 47
8 NEC 45
9 Almere City 44
10 Telstar 44
11 Den Bosch 38
12 Jong Utrecht 38