Algemeen

FC Volendam - N.E.C. in de media

Op dinsdagavond stond voor N.E.C. de uitwedstrijd tegen FC Volendam op het programma. De Nijmegenaren speelden een zeer goede eerste helft en zorgden voor een 0-2 tussenstand bij rust. In de tweede helft ging FC Volendam nadrukkelijk op zoek naar een aansluitingstreffer, maar kreeg die pas heel laat in de wedstrijd. Uiteindelijk wist de ploeg van Rogier Meijer de wedstrijd snel daarna alweer iets terug te doen, wat zorgde voor de 1-3 en de beslissing van de wedstrijd. Dit is wat de media erover schreven.

FOX Sports

Eén van de uitblinkers aan de kant van N.E.C. was keeper Norbert Alblas. Hij werd na afloop van de wedstrijd dan ook geïnterviewd door FOX Sports. Zo vertelt hij: ‘'De tevredenheid is groot, we hebben nu twee keer op rij gewonnen en het zijn zes erg belangrijke punten.’' De 25-jarige doelman was een van de oudere spelers op het veld in een erg jong N.E.C., maar volgens Alblas is dit geen probleem: ‘'Natuurlijk probeer ik wel de ervaring die ik heb over te brengen, maar dit is gewoon een goede en leuke groep. De focus ligt niet op de leeftijd, ze zijn allemaal één van ons en hebben laten zien dat ze goed mee kunnen op dit niveau.’' De doelman geniet juist van de jonge jongens: ‘'Je ziet ze natuurlijk groeien en het zelfvertrouwen toenemen door zo’n wedstrijd. Dat is natuurlijk alleen maar mooi om te zien.’' Verder geniet hij ook weer van de wedstrijden: ‘'Ik wil het liever niet meer over de blessures hebben, ik wil vooral weer vooruitkijken en, net als vandaag, genieten van de wedstrijden en mijn reddingen.’'

Daarnaast pikte FOX Sports ook Rogier Meijer uit voor een interview. De oefenmeester is positief over het resultaat uit de eerste drie competitiewedstrijden: ‘'Vooraf had ik absoluut getekend voor zes punten uit deze lastige wedstrijden, dus dit zijn weer erg lekkere punten.’' De oefenmeester was erg tevreden over het spel in de eerste helft van zijn jonge ploeg. ‘'We waren erg goed aan de bal en maken twee geweldige goals, we hebben goed als team samengewerkt. Alle jonge jongens hebben het goed gedaan vandaag, ook basisdebutant Joep van der Sluijs deed niet onder voor de rest.’'

‘'Al in de jeugd wordt de nadruk gelegd op het werken vanuit het team en de jongens zijn echt bezig om zichzelf te ontwikkelen, dat zie je wel terug bij ons in het team nu’', verklaart Meijer. Over de huidige selectie zegt Meijer: ‘'We hebben al wat spelers aangetrokken, dus ik weet niet of er nog meer bijkomt. Maar voor nu werk ik met deze groep en ik ben tevreden met hoe de jongens het nu doen.’'

De Gelderlander

De nieuwe spits van N.E.C., Rangelo Janga, was voor het eerst trefzeker voor zijn nieuwe club en wist dinsdagavond niet alleen zijn eerste goal te maken, maar ook meteen zijn tweede. Volgens De Gelderlander was hij de vrolijkste man in het Kras Stadion. ‘'Het is altijd lekker om te scoren, nu ben ik van die hatelijke nul af’’, sprak de 28-jarige spits na afloop van het duel. ‘'Vooral de tweede goal was belangrijk, vlak nadat Volendam de 1-2 scoorde. Door mijn goal daarna was de wedstrijd meteen beslist.’’ Na zijn eerste twee goals voor N.E.C. wil hij meer, in het seizoen 2015/2016 maakte hij al eens 21 doelpunten in de eerste divisie, toen voor FC Dordrecht. ‘'Ik ga niet zeggen dat ik dat dit seizoen ga overtreffen, daar word je later op afgerekend. Maar dat was toen een minder elftal dan wat er nu bij N.E.C. staat. En zelf ben ik nu veel volwassener’', zo stelde Janga. Ook de spits was zeer te spreken over de eerste helft, maar vond de tweede helft wat minder goed: ‘'Toen was het voor ons alleen nog maar tegenhouden. Misschien was het vermoeidheid, ik weet het niet precies. Maar Norbert Alblas hield ons echt in leven vandaag. We mogen hem heel dankbaar zijn.’’

Omroep Gelderland

Het eerste doelpunt van N.E.C. werd gemaakt door Elayis Tavsan. De tevreden aanvaller legde na de wedstrijd een interview af aan Omroep Gelderland. ‘'Het is een verdiende overwinning vind ik. Vooral de eerste helft hebben we heel goed gespeeld, ook van mezelf vond ik het een hele goede wedstrijd’', aldus Tavsan. ‘'We waren vaak gevaarlijk in de eerste helft en creëerden veel kansen. De tweede helft was iets spannender, maar Norbert pakte gelukkig veel ballen en was erg goed vandaag’', vervolgt de doelpuntenmaker. ‘'Iedereen was blij in de kleedkamer, dus we gaan zeker nog even genieten van de overwinning’', sluit Tavsan af.