Algemeen

Feitjes en weetjes AZ – N.E.C.

Feitjes en weetjes AZ – N.E.C.

Vanavond staat voor N.E.C. de uitwedstrijd tegen AZ op het programma. Om 20.00 uur treden beide ploegen aan in het AFAS Stadion. Lees hieronderde feitjes en weetjes over dit onderlinge treffen.

De ploeg uit Alkmaar is een bekende tegenstander voor N.E.C. In 1968 speelden beide clubs namelijk al voor het eerst tegen elkaar, deze wedstrijd eindigde destijds in een 1-1 gelijkspel tegen AZ.

N.E.C. en AZ waren 79 keer eerder elkaars tegenstander in officiële ontmoetingen (beker en competitie). Deze wedstrijden waren over het algemeen niet de makkelijkste, maar toch werd er vaak gewonnen. In totaal wonnen de Nijmegenaren 22 keer tegen de Alkmaarders, 27 keer werd er gelijk gespeeld en 30 keer werd er verloren.

N.E.C. en AZ troffen elkaar tot op heden 33 keer eerder in een Eredivisieduel in het AFAS Stadion. Daarvan wisten de Nijmegenaren er vier in winst om te zetten, 16 keer werd er verloren en in 13 van de gevallen deelden de twee ploegen de punten.

Tijdens de laatste keer dat beide ploegen in Alkmaar tegenover elkaar stonden in competitieverband, op 28 augustus 2016, ging N.E.C. met 2-0 onderuit. De club uit Nijmegen stond destijds onder leiding van trainer Peter Hyballa.

De laatste uitoverwinning in competitieverband dateert van 1 november 2015. Op deze zaterdagmiddag was N.E.C. uiteindelijk met 2-4 te sterk voor de ploeg uit Alkmaar. Met name Anthony Limbombe was de grote man bij de Nijmegenaren met 2 doelpunten op zijn naam.

Het duel van vanavond in het AFAS Stadion staat onder leiding van scheidsrechter Jeroen Manschot. Hij wordt daarbij geassisteerd door de heren Fikkert en Van Kampen. De vierde official zal de heer Pérez zijn. Als VAR neemt Ruperti plaats in Zeist en hij wordt daarbij geassisteerd door Krijt als assistent-VAR.

Eredivisie Zaterdag 30 maart 2024 Goffertstadion
N.E.C.
16:30
PSV

Stand Eredivisie
1 PSV 72
2 Feyenoord 62
3 FC Twente 53
4 AZ 49
5 Ajax 41
6 NEC 39
7 Go Ahead 37
8 FC Utrecht 36
9 Fortuna Sit. 34
10 Sparta R'dam 31