Feitjes & Weetjes

Feitjes en weetjes Excelsior - N.E.C.

Feitjes en weetjes Excelsior - N.E.C.

Vrijdagavond om 20.00 uur speelt N.E.C. een uitwedstrijd in het Van Donge & De Roo Stadion tegen Excelsior. De Nijmegenaren hebben nu drie wedstrijden op rij niet weten te winnen en gaan in Rotterdam dus op zoek naar de goede vorm van een paar weken geleden. Een plek voor directe promotie zit er hoogstwaarschijnlijk niet meer in de voor de ploeg van Rogier Meijer, maar een hogere eindklassering op de Keuken Kampioen Divisie ranglijst is zeker nog mogelijk. Tegenstander Excelsior kreeg afgelopen maandag een flink pak slaag te voortduren van koploper Cambuur: 7-2. De ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen heeft de afgelopen vijf wedstrijden ook wisselende resultaten behaald en staan momenteel op de elfde plek in de competitie. N.E.C. heeft dus een goede kans om zichzelf te herpakken tegen de Rotterdammers. Wil je meer weten over de vorige edities van Excelsior – N.E.C.? Lees dan snel alle feitjes en weetjes over de wedstrijd van vrijdagavond! 

Komende vrijdag staat de 55e officiële editie van Excelsior tegen N.E.C. op het programma. Van de 54 eerdere ontmoetingen wonnen de Nijmegenaren er 26, speelde het elf keer gelijk en eindigden zeventien duels in een verliespartij. Waar de Rotterdammers meer wedstrijden wonnen in de Eredivisie deed N.E.C. dat in de Eerste Divisie. Van de vijftien ontmoetingen in de eerste Divisie wonnen de Nijmegenaren er tien, eindigden twee duels in een remise en werd er drie keer verloren. Ook het totale doelsaldo is in het voordeel van de ploeg uit Nijmegen. N.E.C. maakte in totaal 83 goals en Excelsior 68.  

De allereerste wedstrijd dateert uit 1964. Het duel tussen beide ploegen werd destijds gespeeld in de Eerste Divisie. Op het toenmalige Woudenstein werd Excelsior onder toeziend oog van 3500 toeschouwers met 2-3 verslagen. De doelpunten aan de kant van N.E.C. kwamen op naam van Theo van Doorneveld en Bennie Werts (tweemaal). De laatste uitwedstrijd van de Nijmegenaren tegen Excelsior werd anderhalf jaar geleden gespeeld. Toen verloor de ploeg uit Nijmegen in Rotterdam met 2-1. Het enige doelpunt aan de kant van N.E.C. werd destijds gemaakt door Romeny. Het is ook al een tijdje geleden dat de Nijmegenaren een uitwedstrijd wonnen tegen Excelsior. De laatste keer dateert uit 2018. Toen won de ploeg uit Nijmegen onder toenmalig hoofdtrainer Jack de Gier in een spannend bekerduel met 2-3. Na een 2-0 achterstand knokte N.E.C. zich uiteindelijk toch naar de overwinning. De doelpunten van de Nijmegenaren kwamen op naam van Anass Achahbar, Sven Braken en Guus Joppen, die de winnende treffer maakte in de verlenging. De grootste uitoverwinning tegen de Rotterdammers werd geboekt in 2005. Toen eindigde het bekerduel in een 2-5 overwinning voor de Nijmegenaren. De doelpunten aan de kant van N.E.C. kwamen op naam van Romano Denneboom, Ronildo Tininho (tweemaal) en huidige speler Édgar Barreto (tweemaal). 

Gelet op de statistieken en huidige ranglijst gaat N.E.C. dit duel in als de favoriet, maar het zal erom gaan spannen in Rotterdam. Beide ploegen kwakkelen de laatste weken qua vorm dus het duel kan alle kanten op gaan. Wat de daadwerkelijke uitslag gaat worden in het Donge & De Roo Stadion gaan we vrijdagavond zien! 

Keuken Kampioen Divisie Vrijdag 23 april 2021 De Toekomst
Jong Ajax
21:00
N.E.C.

Stand Keuken Kampioen Divisie
1 SC Cambuur 82
2 Graafschap 73
3 NAC Breda 67
4 Almere 67
5 Go Ahead 65
6 NEC 60
7 FC Volendam 56
8 Roda JC 54
9 Excelsior 42
10 TOP Oss 42