Feitjes & Weetjes

Feitjes en Weetjes FC Den Bosch - N.E.C.

Feitjes en Weetjes FC Den Bosch - N.E.C.

Na de interlandverplichtingen van komend weekend, zal N.E.C. 13 september voor de vijfde speelronde in de Keuken Kampioen Divisie op bezoek gaan bij FC Den Bosch. Vóór de interlandperiode boekte N.E.C. haar eerste overwinning van het seizoen op SC Telstar. De Bosschenaren daarentegen wachten na vier wedstrijden nog altijd op hun eerste drie punten en zullen met het mes tussen de tanden aantreden tegen N.E.C.  
 
FC Den Bosch en N.E.C. troffen elkaar 14 keer eerder in de Eerste Divisie. De helft van die ontmoetingen werden winnend afgesloten door de Nijmeegse formatie. Statistieken wijzen uit dat N.E.C. het vaak lastig heeft op bezoek in Noord-Brabant. Slechts twee keer namen de Nijmegenaren de punten mee huiswaarts.  

Voor de laatste Nijmeegse overwinning in stadion De Vliert moeten we terug naar 24 april 2015, toen werd er met 1-3 gewonnen. Doelpuntenmakers aan de kant van N.E.C. waren Christian Santos, Sjoerd Ars en Navarone Foor. 
 
In de selectie van N.E.C. zit een speler die een verleden heeft bij FC Den Bosch: Randy Wolters.  De buitenspeler speelde in het seizoen 2012/13 34 wedstrijden voor de Brabantse club, hierin wist hij zeven keer het net te vinden. Tussen beide clubs in speelde Wolters nog voor VVV-Venlo, Go Ahead Eagles, ADO Den Haag en Dundee FC. 
 
De wedstrijd wordt gespeeld op vrijdag de 13e, voor N.E.C. niet bepaald een ongeluksdag. De laatste twee keer dat N.E.C. op deze onheilspellende datum speelde, won het. Op vrijdag 13 oktober 2017, won N.E.C. met 1-2 in een uitduel van Helmond sport en één jaar later werd op vrijdag de 13e thuis gewonnen van RKC Waalwijk. Tevens twee Brabantse ploegen. FC Den Bosch beleeft deze dag niet als een gunstige speeldatum; de laatste keer verloor het met 2-0 op bezoek bij Fortuna Sittard.  
 
Voor beide clubs is dit ook de eerste wedstrijd na het sluiten van de transferperiode. Bij de Brabantse formatie vertrokken afgelopen zomer vijftien spelers, waarvan er acht terugkeerden na een verhuurperiode. Negen spelers werden aangetrokken, waaronder Christophe van Zutphen die overkwam van Jong N.E.C. 
 
N.E.C. trok op ‘deadline day’ Zian Flemming en Etien Velikonja aan. Mike Ndayishimiye vertrok in het laatste uur nog naar Tilburg. Daar komt hij komend seizoen op huurbasis uit voor Willem II. 
 
N.E.C. gaat in ‘s-Hertogenbosch, na winst tegen Roda JC en SC Telstar, op zoek naar de derde overwinning op rij. FC Den Bosch kent een moeizaam start van het nieuwe seizoen met slechts twee punten uit vier duels. Onder leiding van coach Erik van der Ven werd gelijk gespeeld tegen zowel Jong PSV als FC Eindhoven. De ontmoetingen met SC Telstar en SC Cambuur werden verliezend afgesloten.  
  
Vooral in het vinden van vijandelijk doel, zit een wezenlijk verschil tussen N.E.C. en FC Den Bosch. De Nijmegenaren zijn, gezamenlijk met FC Eindhoven, de tweede makkelijkst scorende club in de Keuken Kampioen Divisie met tien doelpunten voor. De eerste plek behoort na vier speelronden aan Jong Ajax dat twaalf keer scoorde. FC Den Bosch zit op de helft van wat N.E.C. tot nu toe geproduceerd heeft: vijf doelpunten voor.  
 
In verdedigend opzicht lijkt die van FC Den Bosch meer solide dan die van N.E.C. De Bosschenaren noteerden in totaal zeven tegendoelpunten. De Nijmeegse defensie; acht

Keuken Kampioen Divisie Vrijdag 28 februari 2020 Goffertstadion
N.E.C.
20:00
NAC Breda

Stand Keuken Kampioen Divisie
3 Jong Ajax 53
4 Volendam 51
5 Go Ahead 47
6 NAC Breda 46
7 Excelsior 44
8 NEC 41
9 Telstar 40
10 Almere City 39
11 FC Den Bosch 38
12 Jong Utrecht 38