Feitjes & Weetjes

Feitjes en weetjes FC Utrecht - N.E.C.

Feitjes en weetjes FC Utrecht - N.E.C.

Vrijdagavond staat voor N.E.C. de uitwedstrijd tegen FC Utrecht op het programma. Om 20.00 uur treden beide ploegen aan in Stadion Galgenwaard. Kom alvast een beetje in de stemming met de leukste feitjes en weetjes over dit treffen.

De ploeg uit de Domstad is geen onbekende voor N.E.C. De Utrechters en Nijmegenaren waren 78 keer eerder elkaars tegenstander in officiële ontmoetingen (beker en competitie). N.E.C. boekte hierin 25 overwinningen, 19 duels bleven onbeslist en FC Utrecht ging er 34 keer met de volle buit vandoor.

FC Utrecht heeft zich deze zomer versterkt met Bas Dost. De 33-jarige aanvaller kwam transfervrij over van Club Brugge en tekende voor één seizoen. Dost speelde al meer dan vijfhonderd wedstrijden in het betaalde voetbal en staat in binnen- en buitenland bekend als een echte doelpuntenmachine.

De in Deventer geboren spits was dit seizoen in 6 wedstrijden al goed voor 5 goals en moet in strijd om de Willy van der Kuijlen-trofee alleen Cody Gakpo met 7 goals, Xavi Simons met 6 goals (beide PSV) en Steven Bergwijn met 6 goals (Ajax) voor zich duiden.

De vorige editie van FC Utrecht - N.E.C. eindigde in het voordeel van de thuisploeg. Anastasios Douvikas nam het enige doelpunt van de wedstrijd voor zijn rekening, waardoor de ploeg van toenmalig hoofdtrainer Rick Kruys de wedstrijd met de minimale score over de streep trok: 1-0.

FC Utrecht is de enige club buiten de traditionele 'Top 3' (Ajax, PSV en Feyenoord) die nooit uit de Eredivisie is gedegradeerd. De Domstedelingen waren buiten diezelfde ‘top 3’ de eerste club die de Johan Cruijff Schaal won.

De ploeg van Rogier Meijer gaat in Utrecht op zoek naar de tweede overwinning van het seizoen en zal door een uitverkocht uitvak gesteund worden.

Het duel van vrijdagavond zal onder leiding staan van Marc Nagtegaal. Het is voor de 29-jarige arbiter - na FC Twente - Excelsior - zijn tweede Eredivisiewedstrijd dit seizoen. Nagtegaal zal worden geassisteerd door de heren Brondijk en Bodde. De vierde man is heer Pérez. Achter de schermen in Zeist zal de heer Hensgens het duel in goede banen proberen te leiden. Heer Balder is de assistent-VAR.

Eredivisie Zondag 28 april 2024 Goffertstadion
N.E.C.
12:15
AZ

Stand Eredivisie
1 PSV 81
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 60
4 AZ 55
5 Ajax 48
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36