Feitjes & Weetjes

Feitjes en Weetjes FC Volendam - N.E.C.

Feitjes en Weetjes FC Volendam - N.E.C.

Morgenavond speelt N.E.C. de uitwedstrijd tegen FC Volendam. Deze wedstrijd wordt ingehaald vanwege de interlandperiode van twee weken geleden. Om iedereen goed voor te bereiden, kijken we alvast naar een aantal feitjes en weetjes over deze confrontatie. 

In de rijke historie die N.E.C. kent is FC Volendam geen onbekende. De twee clubs speelden namelijk op 15 november 1964 al voor het eerst tegen elkaar en deze wedstrijd eindigde destijds in 4-2 winst voor N.E.C. Van de zeven laatste wedstrijden zijn er zes gewonnen door N.E.C. en één door FC Volendam. In totaal kwamen N.E.C. en FC Volendam elkaar 47 keer tegen in wedstrijdverband. 

In het Nijmeegse kampioensjaar had de wedstrijd tussen N.E.C. en FC Volendam een speciale uitkomst. Deze wedstrijd werd gespeeld op 16 maart 2015 en is geëindigd in 7-0. Dit is een evenaring van de hoogste overwinning ooit. Dit record is gezet op 25 september 1988 tegen SC Telstar.  

De ontmoetingen tussen N.E.C. en FC Volendam eindigen regelmatig in een Nijmeegse overwinning, maar de allerlaatste ontmoeting tussen deze twee verliep anders. Deze editie eindigde namelijk in een 3-1 overwinning voor de Volendammers. 

In de selectie van FC Volendam is een Nijmeegs gezicht te zien. Sinds dit seizoen is Mink Peeters te aanschouwen in het KRAS Stadion. Mink is een geboren en getogen Nijmegenaar en begon zijn voetballoopbaan als junior bij VV Union. Vervolgens heeft hij de overstap gemaakt naar de jeugdopleiding van PSV, Ajax en Real Madrid. Mink heeft bij verschillende clubs deel uitgemaakt van eerste elftallen, in eigen land waren dit VVV-Venlo en Almere City FC. Bij de laatstgenoemde heeft hij ook zijn debuut mogen maken in het betaalde voetbal. 

In de top-10 van topscorers bij FC Volendam is ook een oude bekende te vinden. Oud N.E.C.'er Melvin Platje staat met 52 doelpunten op plek 10 van topscorer aller tijden bij FC Volendam. Van 2011 tot en met 2013 stond Platje in dienst van N.E.C. In 61 wedstrijden maakte hij voor N.E.C. vijftien doelpunten. Op dit moment is hij in dienst van Bali United in Indonesië. 

De seizoenstart van FC Volendam is niet om naar huis te schrijven. In de eerste speelronde speelde de ploeg van Wim Jonk gelijk bij SC Telstar en verloor het op de tweede speeldag van Jong FC Utrecht. Daardoor staat FC Volendam nu met één punt op de 16e plaats van de Eerste Divisie.

Keuken Kampioen Divisie Zaterdag 3 oktober 2020 Goffertstadion
N.E.C.
16:30
FC Eindhoven

Stand Keuken Kampioen Divisie
6 Graafschap 9
7 FC Eindhoven 8
8 MVV Maastr. 7
9 Excelsior 6
10 Jong Ajax 6
11 NEC 6
12 Jong PSV 6
13 Jong AZ 6
14 FC Den Bosch 6
15 Go Ahead 5