Feitjes & Weetjes

Feitjes en weetjes Helmond Sport - N.E.C.

Feitjes en weetjes Helmond Sport - N.E.C.

Met zes punten uit de laatste twee wedstrijden reist N.E.C. morgenavond met vertrouwen af naar Helmond. De Nijmegenaren zullen de winnende reeks willen voorzetten tegen de nummer twaalf van de Keuken Kampioen Divisie. Eerder dit seizoen kwam de ploeg van Rogier Meijer niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen de middenmotor. Dit keer zullen de Nijmegenaren er alles aan doen om een beter resultaat te behalen tegen de ploeg uit Helmond. De statistieken zijn in het voordeel van N.E.C. aangezien ze pas vier van de in totaal 28 gespeelde wedstrijden verloren van de Helmonders. Wilt u meer weten over de vorige edities van Helmond Sport – N.E.C.? Lees dan snel alle feitjes en weetjes over de wedstrijd van morgenavond! 

Morgenavond om 18.45 uur staat de 29e editie van N.E.C. tegen Helmond Sport op het programma. In totaal stonden de ploegen 25 keer tegenover elkaar in de Eerste Divisie, waarvan N.E.C. zeventien wedstrijden won, het zes keer gelijk eindigde en maar twee keer verloor. Beide verliespartijen werden opgelopen in een uitwedstrijd in Helmond. De laatste verloren wedstrijd dateert uit 1994. Toen werd er in Helmond verloren met 5-0. Uit wonnen de Nijmegenaren wel acht van de twaalf wedstrijden tegen Helmond Sport. N.E.C. zal deze wedstrijd op papier dus ingaan als de favoriet. De vorm van de Helmonders is momenteel ook niet om over naar huis te schrijven. De ploeg van trainer Wil Boessen is bezig aan een paar wisselvallige laatste weken en liep vorige week tegen een nederlaag aan tegen de nummer negentien van de Keuken Kampioen Divisie: FC Dordrecht. Dit is dus een goede kans voor N.E.C. om de reeks met overwinningen door te trekken.

De wedstrijd tegen de Helmonders staat ook altijd garant voor veel goals. In totaal maakte beide teams 85 doelpunten in 28 wedstrijden. 59 van deze doelpunten werden gemaakt door de Nijmegenaren en de overige 26 door Helmond Sport. De grootste overwinning op Helmond Sport werd behaald in 1987 toen er met 6-1 thuis werd afgerekend met de Helmonders. De grootste uitoverwinning dateert uit 1986 toen de ploeg uit Helmond met 0-4 aan de kant werd geschoven. Over deze twee wedstrijden was Frans Janssen, clubtopscorer aller tijden, met vier goals de grote man aan de kant van N.E.C. De allereerste wedstrijd tussen N.E.C. en Helmond Sport werd gespeeld in 1974. Toen eindigde het thuisduel in de Goffert in een 0-0 gelijkspel. 

Helmond Sport is een echte Eerste Divisie club te noemen. Sinds 1968 is de club actief in de eerste divisie. In het seizoen 1981-1982 werd de ploeg kampioen en speelde daarna tot en met 1984 in de Eredivisie. Na de degradatie lukte het de Helmonders nooit meer terug te keren op het hoogste niveau. Wel was Helmond Sport nog een paar keer dichtbij, met name in het begin van deze eeuw vestigde de club zich in de subtop. De laatste jaren gaat het echter wat minder voortvarend en is de club vooral onderin te vinden. 

Bij Helmond Sport vinden we drie oude bekenden terug in de selectie: Lance Duijvestijn, Dani Theunissen en Guus Joppen. Duijvestijn en Theunissen speelden beide één wedstrijd in de hoofdmacht van N.E.C. Guus Joppen is een bekendere naam in Nijmegen. Hij voetbalde van 2017 tot 2019 in het rood-groen-zwart en speelde daarin 46 wedstrijden. 

Of N.E.C. de favorietenrol waar kan maken tegen de Helmond Sport zal nog moeten blijken. We gaan het in ieder geval meemaken morgenavond om 18.45 uur. 

Keuken Kampioen Divisie Vrijdag 23 april 2021 De Toekomst
Jong Ajax
21:00
N.E.C.

Stand Keuken Kampioen Divisie
1 SC Cambuur 82
2 Graafschap 73
3 NAC Breda 67
4 Almere 67
5 Go Ahead 65
6 NEC 60
7 FC Volendam 56
8 Roda JC 54
9 Excelsior 42
10 TOP Oss 42