Feitjes & Weetjes

Feitjes en Weetjes Jong FC Utrecht - N.E.C.

Feitjes en Weetjes Jong FC Utrecht - N.E.C.

Vrijdag trappen N.E.C. en Jong FC Utrecht af voor de achtste speelronde van de Keuken Kampioen Divisie. Het strijdtoneel voor deze ontmoeting is Sportcomplex Zoudenbalch, de thuishaven van het beloftenelftal uit Utrecht. We kijken alvast naar enkele interessante feitjes en weetjes over de wedstrijd. 

De jonge Utrechters zijn pas vier seizoenen actief in de Eerste Divisie en zijn nu bezig aan het vijfde competitieseizoen. Van deze voorgaande vier seizoenen was N.E.C. er ook drie aanwezig in dezelfde competitie. Dit komt neer op zes ontmoetingen tussen beide teams, wat Jong FC Utrecht een relatief nieuwe tegenstander maakt voor de Nijmegenaren. 

Vooralsnog kan N.E.C. goede resultaten overleggen tegen de ploeg uit de Domstad, er is namelijk nog nooit verloren. Van de zes voorgaande edities trok het rood-groen-zwart vijf keer aan het langste eind en eindigde er één ontmoeting in een remise.  

De grootste overwinning vond plaats in 2019, toen N.E.C. met 4-1 wist te winnen in eigen huis. Tevens was dat ook het jaar waarin N.E.C. niet wist te winnen. Ook in eigen huis stond er op 25 november 2019 na negentig minuten een 0-0 stand op het scorebord. 

Iemand die de tegenstander van vrijdag goed kent, is onze linksback Gabriël Çulhaci. Hij wordt dit jaar gehuurd van Jong FC Utrecht, de ploeg waar hij al 53 keer voor in actie kwam. Tot een doorbraak bij N.E.C. is het voor de jonge linksback nog niet gekomen. Tot nu toe speelde Çulhaci pas elf minuten in het shirt van N.E.C. 

In die eerste zes speelronden van de Keuken Kampioen Divisie kwam Jong FC Utrecht tot een puntentotaal van zes en staan daarmee op een zestiende plaats. De Nijmegenaren kenden een betere start en zijn terug te vinden op de zevende plaats van de ranglijst. Op papier is N.E.C. dus de favoriet voor de winst in deze wedstrijd. 

Eredivisie Zaterdag 14 augustus 2021 Johan Cruijff Arena
Ajax
21:00
N.E.C.

Stand Eredivisie