Feitjes & Weetjes

Feitjes en Weetjes N.E.C. - Excelsior

Feitjes en Weetjes N.E.C. - Excelsior

Morgenavond speelt N.E.C. haar eerste thuiswedstrijd van het nieuwe jaar. Excelsior is de tegenstander waartegen N.E.C. zich moet herstellen van de twee opeenvolgende nederlagen die de Nijmegenaren leden. Het belooft wederom geen makkelijke wedstrijd te worden, als we de resultaten uit de laatste jaren erbij pakken. Lees hier een aantal leuke en interessante weetjes over de wedstrijd tegen de Rotterdammers om alvast op te warmen voor de wedstrijd van morgen. 

Al 53 keer stond N.E.C. tegenover de Kralingers. Het grootste deel hiervan werd gespeeld in de Eredivisie. Van de dertig wedstrijden die de ploegen tegen elkaar speelden op het hoogste niveau waren de drie punten slechts acht keer voor de Nijmegenaren, negen keer werd de buit gedeeld en dertien keer was die voor de club uit Kralingen.  

Opvallend genoeg lijken de rollen op het tweede niveau omgedraaid te zijn. Van de veertien wedstrijden in de Eerste Divisie tegen Excelsior verloor het rood, groen en zwarte team uit de Keizerstad slechts drie keer. Daartegenover staan negen overwinningen en nog eens twee gelijke spelen. Dat is dus een beter vooruitzicht om aan vast te houden. 

Voor het eerst speelden de clubs tegen elkaar in 1964. Op Woudestein wist Excelsior toen een 2-0 voorsprong te pakken, maar N.E.C. gaf niet op. Uiteindelijk kwamen de Nijmegenaren terug in de wedstrijd en kwam het zelfs langszij, waardoor het won met 2-3 en de punten mee naar huis mocht nemen. Bennie Werts, veertiende op de lijst met spelers met de meeste wedstrijden voor N.E.C., scoorde toen tweemaal.

Dat er veel werd gescoord in die wedstrijd bleek niet eenmalig te zijn. In alle 53 ontmoetingen kwam het slechts twee keer voor dat er geen enkel doelpunt viel. Daarnaast vielen er in totaal exact 150 doelpunten in al die wedstrijden, waarvan er 83 op naam van N.E.C. staan. Het zijn dus doelpuntrijke wedstrijden.

Dat Excelsior een spannende en gewaagde tegenstander is, blijkt ook wel uit de resultaten de afgelopen jaren. Van de laatste tien wedstrijden tegen de Rotterdammers werden er vijf gewonnen, vier verloren en één gelijkgespeeld. Dit laat wel zien dat je van tevoren weinig over het resultaat kunt zeggen. 

Waar wellicht meer wijs uit te halen is, is de huidige ranglijst. Waar N.E.C. op een vijfde plek staat, is Excelsior maar liefst negen plekken lager te vinden. Beide ploegen wisten al twee wedstrijden op een rij geen punten te pakken, waardoor het dus voor beide een belangrijke wedstrijd is aankomende vrijdag. De formatie van Rogier Meijer zal er alles aan moeten doen om weer drie punten bij te mogen schrijven op de balans. 

Keuken Kampioen Divisie Maandag 25 januari 2021 Jan Louwers Stadion
FC Eindhoven
21:00
N.E.C.

Stand Keuken Kampioen Divisie
1 SC Cambuur 47
2 Almere 47
3 Graafschap 41
4 NAC Breda 37
5 Go Ahead 35
6 NEC 35
7 FC Volendam 34
8 Telstar 31
9 FC Eindhoven 27
10 Roda JC 26