Feitjes & Weetjes

Feitjes en weetjes N.E.C. - Jong AZ

Feitjes en weetjes N.E.C. - Jong AZ

Komende vrijdag om 18.00 uur neemt N.E.C. het voor de zevende keer in de historie op tegen Jong AZ. Waar de Alkmaarders het de laatste weken na behoren doen, is de ploeg van Rogier Meijer bezig aan een mindere reeks. Er werd de afgelopen vier wedstrijden niet meer gewonnen door de Nijmegenaren en het is dan ook zaak om deze reeks te doorbreken tegen het jonge team van AZ. De uitslag eerder dit seizoen geeft wel hoop voor de wedstrijd van aanstaande vrijdag. Op het AFAS Trainingscomplex in Wijdewormer werd Jong AZ eenvoudig met 0-3 aan de kant geschoven. Ayman Sellouf en Elayis Tavsan (tweemaal) waren in deze wedstrijd trefzeker voor de Nijmegenaren. Om u alvast in de stemming te brengen hebben we hier een aantal feitjes en weetjes over de vorige edities van N.E.C. - Telstar! 

Dat beide ploegen pas zeven keer tegenover elkaar stonden is niet gek. Jong AZ promoveerde pas in 2017 naar de Eerste Divisie, waardoor de eerste ontmoeting lang op zich heeft laten wachten. De eerste wedstrijd was er wel meteen eentje voor in de boeken. De ploeg van toenmalig trainer Adrie Bogers trakteerde de N.E.C.-fans direct op een doelpuntenfestijn: 2-7. Anass Achahbar was destijds de gevierde man met een hattrick. In het Goffertstadion was Achahbar datzelfde seizoen ook nog een keer trefzeker en maakte daarmee de meeste goals van alle N.E.C.’ers tegen Jong AZ.  

Naast deze doelpuntenregen eindigden de ontmoetingen met Jong AZ vaker in een hoge score. Zo werd in elke editie het net minimaal twee keer gevonden en vielen er in totaal 24 doelpunten verdeeld over de zeven duels. Hiervan maakte N.E.C. er zeventien en de Noord-Hollanders zeven. Van de zeven duels wist N.E.C. er zes winnend af te sluiten, maar moest het ook één keer haar meerdere erkennen in de Alkmaarders. In 2019 ging de uitwedstrijd verloren met 4-0. 

In de selectie van N.E.C. zitten een paar speler die in het verleden bij Jong AZ en/of in de jeugdopleiding van AZ hebben gezeten. De meest voor de hand liggende is natuurlijke Anton Fase. De jonge aanvaller is namelijk afgelopen zomer overgekomen van de rood-zwarten uit Alkmaar. Hij kampte daar echter veel met blessures, waardoor hij maar tot zeven optredens kwam voor Jong AZ. Eén keer stond hij in de basis, in de wedstrijd tegen Almere City FC, waarin hij tevens ook zijn enige doelpunt voor de club maakte. Hij was ook eenmaal de aangever voor een doelpunt in deze wedstrijd. Naast Fase is Norbert Alblas ook bekend met de Alkmaarders. Hij speelde namelijk van 2006 tot 2011 in de jeugd van AZ. Tot een wedstrijd in het eerste of het beloften elftal kwam het niet, waarna hij het trainingscomplex van AZ verruilde voor De Toekomst van Ajax. Hier werd hij enige tijd later kampioen van Eerste Divisie met Jong Ajax. Tot slot speelde ook Terell Ondaan in de jeugd van de Alkmaarders. Na speelminuten te hebben gemaakt bij clubs als Telstar, Willem II, Excelsior, Pec Zwolle en Grenoble Foot 38 kwam hij uiteindelijk in Nijmegen terecht, waar hij voor één jaar wordt gehuurd van de laatstgenoemde club. 

Gezien de resultaten van de afgelopen weken zal het zeker geen makkelijke wedstrijd worden voor de Nijmegenaren. De ploeg van Rogier Meijer zal met passie en een frisse blik aan de start moeten verschijnen komende vrijdag om drie punten in het eigen Goffert stadion te houden. Hoe het daadwerkelijk gaat aflopen ziet u vrijdagavond om 18.00 uur live op ESPN. 

Keuken Kampioen Divisie Woensdag 12 mei 2021 Goffertstadion
N.E.C.
20:00
FC Dordrecht

Stand Keuken Kampioen Divisie
2 Graafschap 76
3 Go Ahead 74
4 Almere 74
5 NAC Breda 73
6 FC Volendam 63
7 NEC 63
8 Roda JC 57
9 Excelsior 48
10 Helmond Sp. 44
11 TOP Oss 44