Feitjes & Weetjes

Feitjes en weetjes N.E.C. - NAC Breda

Feitjes en weetjes N.E.C. - NAC Breda

Vanavond om 20.00 uur zal N.E.C. in het eigen Goffertstadion aantreden tegen NAC Breda. Het is voor de Nijmegenaren de kans om nog een plek te stijgen op de Keuken Kampioen Divisie ranglijst. Vorige week werd er nog knap gewonnen door de ploeg van Rogier Meijer tegen Jong Ajax en de Nijmegenaren zullen deze positieve lijn willen doortrekken tegen NAC Breda. Eerder dit seizoen dwong N.E.C. al een overwinning af in Breda. Toen werd er gewonnen met 0-1 door een vroege goal van Terell Ondaan. De wedstrijd is vanavond live te zien op ESPN 1. Lees nu alvast enkele leuke feitjes en weetjes!

N.E.C. speelt vanavond voor de 100ste keer tegen de ploeg uit Breda.  Kijkend naar de 99 eerdere ontmoetingen NAC Breda in het voordeel. N.E.C. won 27 keer, speelde 33 keer gelijk en trok 39 keer aan het kortste eind tegen de Bredanaren. Ook het doelsaldo is in het voordeel van NAC. De ploeg uit Breda maakte in totaal 139 doelpunten en de Nijmegenaren 118.  In de Eerste Divisie zijn de statistieken bijna gelijk. In totaal speelde N.E.C. zeventien keer tegen NAC in de Eerste Divisie, waarvan het zes keer won, vier keer gelijk speelde en zeven keer verloor. De allereerste wedstrijd tegen de NAC werd gespeeld in 1930. Toen werd er jammerlijk verloren met 0-5. De Nijmegenaren moesten lang op hun revanche wachten, want de tweede wedstrijd werd pas zestien jaar later gespeeld in 1946. Toen waren de Nijmegenaren met 0-2 te sterk in de kampioenscompetitie voor de Bredanaren.  

Beide clubs speelden ook in aantal verschillende competities tegen elkaar. Er werd tegen elkaar gespeeld in de Eredivisie, Eerste Divisie, Beker, play-offs, nacompetitie en de kampioenscompetitie. Een interessant feitje over deze ontmoetingen is dat er bijna altijd doelpunten vallen. Slechts vier keer was er bij het eindsignaal nog steeds de brilstand te zien op de scoreborden. De laatste keer dat dit het geval was, was op 31 augustus 2002.  

Dat het een lastige wedstrijd gaat worden tegen NAC is zeker. De Nijmegenaren wonnen voor het laatst in eigen huis in 2010. Toen won de ploeg van toenmalige trainer Wiljan Vloet met 4-2 van de Bredanaren. De doelpunten aan de kant van N.E.C. werden destijds gemaakt door Bram Nuytinck (tweemaal), Arek Radomski en Patrick Pothuizen. De grootste overwinning ooit werd behaald in 2008. Toen werd er in het eigen Goffertstadion gewonnen met maar liefst 6-0.  Jonas Olsson en Jeremain Lens scoorden in deze wedstrijd allebei twee keer. De andere doelpunten werden gemaakt door Brett Holman en Youssef El Akchaoui.  

Hopelijk kunnen de Nijmegenaren een mooi resultaat neerzetten tegen de ploeg uit Breda en de laatste strohalm pakken voor de vijfde plaats. De wedstrijd is zoals gezegd live te zien zijn op ESPN 1! 

Keuken Kampioen Divisie Woensdag 12 mei 2021 Goffertstadion
N.E.C.
20:00
FC Dordrecht

Stand Keuken Kampioen Divisie
2 Graafschap 76
3 Go Ahead 74
4 Almere 74
5 NAC Breda 73
6 FC Volendam 63
7 NEC 63
8 Roda JC 57
9 Excelsior 48
10 Helmond Sp. 44
11 TOP Oss 44