Algemeen

Feitjes en weetjes N.E.C. – SC Cambuur

Feitjes en weetjes N.E.C. – SC Cambuur

Vrijdagavond staat voor N.E.C. de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur op het programma. Om 20.00 uur treden beide ploegen aan in het Goffertstadion. Lees hieronder de feitjes en weetjes over dit onderlinge treffen.

In 1965 speelden N.E.C. en SC Cambuur voor het eerst tegen elkaar, deze wedstrijd eindigde destijds in een 3-1 overwinning voor de Nijmegenaren. Beide clubs waren 41 keer eerder elkaars tegenstander in officiële ontmoetingen (beker en competitie). In totaal wonnen de Nijmegenaren zeventien keer van de ploeg uit Leeuwarden, veertien keer werd er gelijk gespeeld en tien keer werd er verloren.

N.E.C. en SC Cambuur troffen elkaar tot op heden vier keer eerder in een Eredivisieduel in het Goffertstadion. Daarvan wisten de Nijmegenaren er drie in winst om te zetten en één keer werd er gelijk gespeeld. De ploeg uit Nijmegen verloor in een Eredivisieduel nog nooit van SC Cambuur.

Tijdens de laatste keer dat beide ploegen in Nijmegen tegenover elkaar stonden in competitieverband, op 17 januari 2021, werd het 0-0 in het Goffertstadion. De club uit Nijmegen stond destijds ook al onder leiding van Rogier Meijer.

De laatste thuisoverwinning in competitieverband dateert van 3 november 2017. Op deze vrijdagavond was N.E.C. uiteindelijk met 3-1 te sterk voor de ploeg uit Leeuwarden. Met name Mohamed Rayhi was de grote man bij de Nijmegenaren met 2 doelpunten op zijn naam.

Het duel van vrijdagavond in het Goffertstadion staat onder leiding van scheidsrechter Ron Dieperink. Hij wordt daarbij geassisteerd door de heren Bluemink en Brondijk. De vierde official zal de heer Dröge zijn. Als VAR neemt Gerrets plaats in Zeist en hij wordt daarbij geassisteerd door Honig als assistent-VAR.

Eredivisie Zondag 14 augustus 2022 Kras Stadion
FC Volendam
12:15
N.E.C.

Stand Eredivisie
9 FC Volendam 1
10 RKC Waalwijk 1
11 Heerenveen 1
12 Sparta R'dam 1
13 Fortuna Sit. 0
14 NEC 0
15 Go Ahead 0
16 SC Cambuur 0
17 Vitesse 0
18 FC Emmen 0