Feitjes & Weetjes

Feitjes en Weetjes N.E.C. - VVV Venlo

Feitjes en Weetjes N.E.C. - VVV Venlo

Aanstaande woensdag zal N.E.C. het in Almelo opnemen tegen VVV Venlo in de kwartfinale van het TOTO KNVB-bekertoernooi. Na in de vorige ronde Fortuna Sittard te hebben uitgeschakeld, is wederom een Limburgse club de opponent van de Nijmegenaren. Het belooft geen makkelijke wedstrijd te worden tegen de Noord-Limburgers. De ploeg van Hans de Koning verkeerd namelijk in uitstekende vorm. In Super januari behaalde de Limburgers 13 punten uit zes wedstrijden. N.E.C. doet het in de competitie ook zeker niet slecht. De Nijmegenaren bekleden momenteel een stabiele 6e plaats in de Keuken Kampioen Divisie. In de beker is natuurlijk alles mogelijk en het belooft dus een spannende wedstrijd te worden tussen beide teams. Wilt u meer weten over de vorige edities van N.E.C. - VVV Venlo? Lees dan snel alle feitjes en weetjes over de wedstrijd van komende woensdag! 

Woensdagmiddag om 16.30 uur staat de 42e editie van N.E.C. tegen VVV Venlo op het programma. Het zal de tweede ontmoeting zijn tussen beide ploegen in het TOTO KNVB-bekertoernooi. De eerste ontmoeting dateert uit het seizoen 1996-1997. Toen werd er met 1-0 afgerekend met de Limburgers in de groepsfase van het toernooi. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door Maurice Graef. N.E.C. werd dat toernooi uiteindelijk uitgeschakeld in de 1/8 Finales door Finalist SC Heereveen: 2-0. 

De eerste ontmoeting ooit tussen beide ploegen dateert uit 1951. De wedstrijd in de Goffert, die destijds nog werd afgewerkt in de eerste klasse, eindigde in een 1-1 gelijkspel. De toenmalig trainer van N.E.C. was Jan Bijl. Hij was hoofdtrainer bij de Nijmeegse club van 1941-1944, maar moest gedwongen stoppen omdat reizen in de oorlog onmogelijk was. Na de oorlog was hij nog hoofdtrainer bij N.E.C. van 1949-1954. Na zijn tijd bij de Nijmeegse club was hij ook nog even actief als hoofdcoach van VVV. 

Uit eerdere ontmoetingen is N.E.C. vaak de betere ploeg gebleken. De Nijmegenaren speelde in totaal 41 wedstrijden tegen de Venlonaren, waarvan er negentien wedstrijden werden gewonnen, twaalf gelijk werden gespeeld en er 10 werden verloren. Dit geeft dus goede hoop voor de wedstrijd tegen de Noord-Limburgers van aankomende woensdag. 

In de 41 wedstrijden die de ploegen tegenover elkaar stonden werd er natuurlijk ook volop gescoord. Zo maakte N.E.C. in totaal 75 doelpunten en kreeg het er 55 tegen. De grootste overwinning op de Venlonaren vond plaats in 1976, onder toeziend oog van 13.000 fans in het Goffert stadion. Onder andere door een hattrick van Hans Posthumus, werd de wedstrijd met een 7-1 gewonnen.  

Zoals al eerder gezegd belooft het een spannende wedstrijd te worden tussen N.E.C. en VVV Venlo. Hoe het gaat aflopen tussen beide teams gaat u woensdagmiddag zien in de kwartfinale van het TOTO KNVB-bekertoernooi! 

Keuken Kampioen Divisie Vrijdag 26 februari 2021 Parkstad Limburg Stadion
Roda JC
21:00
N.E.C.

Stand Keuken Kampioen Divisie
1 SC Cambuur 60
2 Graafschap 56
3 Almere 53
4 NAC Breda 50
5 Go Ahead 47
6 NEC 41
7 Roda JC 41
8 FC Volendam 40
9 Telstar 34
10 Excelsior 30